Gălăţenii refuză vaccinul împotriva gripei noi

Gălăţenii refuză vaccinul împotriva gripei noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 33.530 de gălăţeni au posibilitate să se vaccineze împotriva gripei cauzate de A(H1N1) * Doar 699 au făcut-o până la începutul săptămânii în curs *

Ne-am speriat acum câteva luni, când am aflat că nu putem cumpăra când vrem noi, din străinătate, vaccinuri împotriva gripei „porcine”. Ne-am alarmat din nou când am aflat cât va dura să primim Cantgripul fabricat în România.

Timpul părea să curgă tot mai încet, iar ziua în care vaccinarea avea să fie posibilă părea că nu mai vine. Am stat cu sufletul la gură ştiind că transportul cu vaccinuri a plecat de la Bucureşti spre Galaţi şi că dozele nu vor ajunge chiar pentru toţi cei care ar putea să solicite imunizarea.

Acum ne-am ales cu zeci de mii de doze de vaccin, dar tot mai mulţi gălăţeni refuză să accepte acest mod de protecţie împotriva gripei cauzate de virusul A(H1N1). Detalii ne-a oferit directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea:

„Am primit un transport de 33.530 de doze de vaccin. Până la momentul de faţă (după 6 zile de la debutul campaniei de vaccinare – n.r.), s-au vaccinat 590 de membri ai personalului medical şi 109 elevi. Campania avansează cu dificultate, iar cele mai multe refuzuri le întâlnim în rândul elevilor”.

„În ceea ce priveşte personalul medical, nu putem spune că există un spital care conduce la numărul de angajaţi vaccinaţi. Dar, în mod evident, şi aici sunt probleme. Dacă ne gândim că numai Spitalul Judeţean are peste 2000 de angajaţi…”, a precizat dr. Boldea.

Până la momentul de faţă, numărul cazurilor de gripă nouă înregistrate la Galaţi s-a ridicat la 90, din aprilie şi până acum. Cele mai multe infectări s-au înregistrat în rândul elevilor şi studenţilor.

Citit 913 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.