Evaluaţi acest articol
(35 voturi)
11 comentarii

Poliţiştii locali, au aplicat, pe parcursul lunii ianuarie 2019, în cadrul Planului de măsuri „Siguranţa în trafic”, 466 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 156.000 de lei. De asemenea, cei sancţionaţi au acumulat şi 374 de puncte penalizare, care au fost raportate la Poliţia Rutieră.

Aproximativ 100 dintre amenzi, aplicate pentru parcare, staţionare sau oprire neregulamentară, au fost date în zona Palatului de Justiţie şi la Colegiul Naţional „Costache Negri”. Tot aici s-a impus şi aplicarea prevederilor Legii 61/1991, pentru refuz de legitimare.
În cadrul Planului de măsuri „Siguranţa în trafic”, în prima lună de derulare, cele mai multe sancţiuni au fost date pentru încălcarea prevederilor HCL 260/2018 – 251 de amenzi (parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde, parcarea pe scuar, pe locurile destinate persoanelor cu handicap, etc), alte 189 de amenzi fiind în baza OUG 195/2002.
În luna februarie 2019, poliţiştii locali vor acţiona în următoarele zone: strada Brăilei – zona Colegiului Naţional „Costache Negri”; strada Prelungirea George Coşbuc c/c strada Brăilei - zona Palatului de Justiţie; strada Basarabiei c/c 1 Decembrie 1918; strada Nae Leonard c/c Tecuci c/c Basarabiei; strada 1 Decembrie 1918; strada Traian Vuia; strada Alexandru Lăpuşneanu – zona Şcoala nr. 28, Complex Ancora; strada Domnească, tronsonul cuprins între strada Eroilor şi strada Basarabiei; strada Prelungirea Coşbuc c/c Bd. Marii Uniri; c/c strada Brăilei; strada Frunzei c/c strada Brăilei; strada Gorunului; strada Brăilei c/c bulevardul Dunărea; bulevardul Henri Coandă; strada Traian; strada Tecuci.
Poliţia locală Galaţi reaminteşte faptul că, la nivelul municipiului Galaţi, se derulează, în perioada ianuarie – decembrie 2019, Planul de măsuri „Siguranţa în trafic”. Efectivele de poliţişti locali de la Secţii de Ordine Publică şi Serviciul Siguranţă Rutieră, sunt angrenate în acţiuni specifice, zilnic, în intervalele de timp concomitente sau diferite, iniţial pe străzile intens circulate, apoi pe străzile aferente, atât în echipe mixte (Siguranţă Rutieră şi Ordine Publică), cât şi independent.

Citit 4994 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 08:24

11 comentarii

 • postat de Vasile Gologan Joi, 07 Februarie 2019 08:46 82.137.14.*** Link la comentariu
  0
  3

  Doamnă Teodora Miron,
  Felicitări poliției locale,dar dacă aveți timp treceți prin fața blocului E8(între Str reg 11 Siret și grădinița 36 )și veți constata că trotuarul de aici s-au transformat în parcare încît copiii sunt obligați să meargă pe alee și este un trafic imens fiind și școala nr 2.Va multumesc

  Raportează
 • postat de ro Miercuri, 06 Februarie 2019 14:18 91.216.52.*** Link la comentariu
  1
  23

  "A facut ordine".... Dar asta era datoria lor. Ca sa nu spun ca pentru asta sunt platiti. Nu stim cat va tine, dar intrebarea este: De ce de abia acum?
  Cred ca este doar de fatada. Nu este normal ca sa stea 2 agenti si o masina, ziua intreaga, sa pazeasca 50 m de sosea. De banii acestia se poate angaja un valet care sa mentina ordinea parcarilor masinilor si mai si raman.
  De fapt problema este ca agentii (sau sefii lor) nu sunt capabili sa mentina ordinea in oras, d.p.d.v. al parcarilor. Tentative de eliberare a benzii 1 la tribunal au mai fost, in aceleasi conditii. Dar nimic nu a rezistat. De ce oare?
  Va reamintim ca politia trebuie sa-si faca datoria in primul rand: amenzi acolo unde este cazul, adica in zonele intr-adevar critice. Apoi primaria sa raspunda pentru locurile de parcare suficiente si marcajul evident si clar al zonelor critice (numai semnul de oprire interzisa nu este suficient, este doar de decor, desi este argumentul pentru amenda care se da)

  Raportează
 • postat de BLA,BLA,BLA........ Miercuri, 06 Februarie 2019 13:52 95.216.98.*** Link la comentariu
  0
  15

  ......"strada Domnească, tronsonul cuprins între strada Eroilor şi strada Basarabiei; "......dar pe tronsonul dintre str. Basarabiei si Gradina Publica , nu aveti voie sa dati amenzi ???!!! Aveti alergie la aceasta zona tovarasi militieni locali ?!! Voi ati citit vreodata Codul Rutier ??

  Regulamentul Rutier
  Articolul 142 - Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
  n) pe trotuar, cu excepţia situaţiei în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) şi (3);

  Articolul 144
  (2) Administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliţiei rutiere, spaţii destinate opririi sau staţionării vehiculelor, marcate şi semnalizate corespunzător. Amenajările se pot executa numai dacă:
      a) se respectă culoarul destinat circulaţiei pietonilor, stabilit potrivit normativelor în vigoare, care nu poate fi mai mic de 1 m lăţime;
      b) accesul vehiculelor în parcare se realizează din partea carosabilă;
      c) poziţionarea vehiculelor în parcare nu stânjeneşte circulaţia pe prima bandă sau pe pistele amenajate.

  (3) Nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule, pe trotuar, la mai puţin de 10 m de intersecţii, staţii ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni.

  Deci poti parca pe trotuar , doar daca acesta este marcat corespunzator , pentru asa ceva !
  Mai mult , marlanii urca cu masina pe trotuar , chiar daca sunt amenajate alveole pentru parcare !
  Primaria o doar fix in pix de aceasta situatie care dureaza de ani de zile ,!

  Raportează
 • postat de Adrian Miercuri, 06 Februarie 2019 13:09 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  20

  Ochiule Public...Ai ditamai parcarea la Casa de Cultura a Sindicatelor. Stiu, e contra cost si trebuie sa mist curu pe jos. Dar ne civilizam noi usor, usor. Greu dar ne civilizam. PS: Nu stiu unde vom ajunge cu astfel de gandiri si pretentii nejustificate.

  Raportează
 • postat de misu Miercuri, 06 Februarie 2019 13:04 5.13.129.*** Link la comentariu
  2
  21

  Ptr, OCHIUL PUBLIC,ai parcare de te lafai la casa de cultura!!!Sau vrei parcare special pt tine????

  Raportează
 • postat de PER-PEDES, fara rabla! Miercuri, 06 Februarie 2019 12:10 95.76.2.*** Link la comentariu
  6
  16

  Mai "ochi public", treaba ta e simpla: te duci fara rabla la jude, ca doar pe nimeni n-a facut mamitica in masina, doar inseminat pe bancheta din spate in paduricea de la lacul partidului, locul preferat al femeilor adultere!

  Asadar intreaba pe mamita pe unde ai fost semanat, si vezi daca semeni cu ta-tu ala din certificatul de nastere!

  Ca multi handicapati din orasul asta , multi prin administratia locala,ar trebui sa urle: hai mama la Sovata, ca sa mi-l arati pe tata; tu, hai mama la padure, si despre adevaratul meu tata, spune!

  Mai stii, daca tata ala adevarat o fi becali sa tiriac; poti mosteni averi!

  Raportează
 • postat de Ochiul public Miercuri, 06 Februarie 2019 08:43 89.136.4.*** Link la comentariu
  29
  17

  Bun, am înțeles, au dat stat și au păzit bordura să nu mai oprească nimeni mașina la marginea străzii până la prima intersecție după Palatul Justiției, cât spun indicatoarele. Acum, întrebare: la o așa instituție importantă, precum sediul celor trei instanțe, cu sute de justițiabili care le accesează zilnic -dacă nu mii - unde e parcarea? Am treabă mâine acolo, vreau să știu din start încotro o apuc să-mi las mașină. Unde?

  Raportează
 • postat de Stefan Miercuri, 06 Februarie 2019 07:06 213.233.103.*** Link la comentariu
  9
  24

  Si, din banii astia, cate locuri de parcare in zona se fac?

  Raportează
 • postat de eu Miercuri, 06 Februarie 2019 06:47 89.121.163.*** Link la comentariu
  4
  13

  Începând de acum, hai să-i privim cu alți ochi... Adică își fac treaba doar. Hai să uităm de mașinile de poliție burdușite cu câte 4 burtoși, îndreptându-se de la sediu către secție, unde semnalul la telefon e mai bun și cafeaua probabil e mai aromată. În zona Pieței centrale, adică lângă sediul lor, unde mașinile sunt parcate ca aduse de taifun în permanență? Acolo nu, pentru că trebuie să legitimezi mexicanii, să le ceri actele mașinilor și oamenii nu au chef ori timp de lucruri de ăstea. De ce să ne facem treaba când putem să alegem un subiect cu mare expunere, domle gata, i-au făcut pe avocații ăia și pe judecătorii ăia domle, dacă până și pe ăia atunci înseamnă că merită norme de combustibil de la benzinăriile lui durbacă de le-ar ajunge să înconjoare planeta și salarii ca să doarmă în mașini ori prin sedii... Iar asta e doar ce se vede, schema de personal și salarizarea o putem doar bănui, pe ăia care dorm în birouri pe salarii serioase de la stat - fără răspundere adică - nu îi știu decât cunoscătorii

  Raportează
 • postat de Jack Miercuri, 06 Februarie 2019 06:45 188.24.213.*** Link la comentariu
  1
  37

  Chiar ieri am trecut prin zona respectiva si mi-a plăcut ce fel arata,fara mașini. Puteai sa circuli civizat. Problema este ca cineva trebuie sa păzească ca sa se mentina, pentru ca altfel, va reveni, problema.

  Raportează
 • postat de Vlad Tepes Miercuri, 06 Februarie 2019 00:57 5.13.159.*** Link la comentariu
  1
  35

  Bravo. Doar sa tina ceva timp pina ce se obisnuiesc cu legea si normalitatea tocmai cei ce sunt legiuitori (ma refer in zona Palatului de Justiţie. In zona Colegiului Naţional „Costache Negri” sfideaza legea tocmai cei ce isi "ridica" precum o marfa sau poate zis isi "recupereaza odraslele", pe cei tocmai carora trebuie sa-i invete si mai ales sa le demonstreze prin propriul exemplu ceea ce este corect. Inca odata sa vedem cit va tine minunea. Probleme sunt in tot orasul.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.