Inspectorul general se vaccinează cu public

Inspectorul general se vaccinează cu public
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă (FOTO), a anunţat că se va vaccina, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, pentru a  da  un exemplu elevilor şi profesorilor.

„La teleconferinţa la care a participat şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu Cercel  ni s-a comunicat că şcolile trebuie să-şi asume campania de vaccinare. Şi are dreptate”.

„Guvernul a declarat că este campanie naţională de vaccinare pentru stoparea epidemiei, nu campanie opţională, ca urmare vaccinul trebuie făcut. Nu  spune nimeni că este obligatoriu”.

„Părinţii care nu vor ca fiii sau fiicele lor să fie vaccinaţi vor trebui să dea declaraţie pe proprie răspundere”, ne spus inspectorul general.

Conform directivelor Guvernului, toţi elevii cu vârste de la 16 ani în sus urmează să fie vaccinaţi în perioada imediat următoare. Surprinzător este schimbarea opiniei la ISJ, la mai puţin de o săptămână.

La sosirea dozelor de vaccin, conducerea ISJ a declarat că nu-şi va asuma răspunderea ca injectarea acestora să se facă în clase, ci la cabinetele medicilor de familie şi la cabinetele şcolare, deoarece numai aici elevii pot fi supravegheaţi cum trebuie şi pot primi ajutor de specialitate în caz că apar reacţii neprevăzute.

Citit 1298 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.