Obiecte zburătoare identificate şi luminoase, pe cerul Dunării (FOTO și VIDEO)

Obiecte zburătoare identificate şi luminoase, pe cerul Dunării (FOTO și VIDEO)
Voluntari de la Tinerii şi Viitorul, implicaţi în acţiune
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 300 de copii, adolescenţi, de copii, de părinţi şi profesori s-au bucurat, sâmbătă seara, de feeria lampioanelor chinezeşti lansate la malul Dunării, la Trecere bac!

Ora Pământului – Earth Hour, eveniment militant internaţional  organizat în fiecare an în ultima sâmbătă a lunii martie, ca avertizare împotriva emisiilor de CO2 datorate activităţilor umane şi a consumului nesăbuit, a fost prilejul de a socializa şi de a lega prietenii. În jurul fiecărui lampion zburător, aprinzându-l cu grijă sub supravegherea cuiva matur, s-au adunat câţiva copii şi tineri, cu ochii ţintă la pânza parcă vie care se ridica pâlpâind la cer. Astfel de spectacole fascinează pe oricine şi pun în valoare Faleza şi fluviul, care ar merita mai des astfel de bucurii.

Au fost prezenţi lângă bac (nu la bacalaureat), înălţând lampioane, fotografiind şi filmând cu lăcomie, elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială nr. 33, C. N. „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate, C. N. „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Dunărea”, Şcoala Profesională Specială „Emil Gârleanu”, Şcoala Gimnazială nr. 7,  Şcoala de Şoferi „Aviaţia” şi voluntarii de la  „Tinerii şi Viitorul”, ONG care a organizat evenimentul, în parteneriat cu Primăria Galaţi, Agenţia pentru protecţia Mediului Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cotidianul „Viaţa liberă”.

Ce frumos mai sună deviza Societăţii Astronomice Română de Meteori „Când stingi un bec, se aprinde o stea”! Abia departe de luminile marilor orașe, poți savura adevărata profunzime a nopții și a lămpașelor sale naturale. Sau, cum a fost  cazul acum, chiar și în oraș, când luminile artificiale se sting. Și, ca la ţară, în câmp, luna este uriaşă, iar stelele devin năsturei de aur.

Foto 1. Bucuria aprinderii. Fiţi fără grijă: pe fundal nu se vede "ţinutul secuiesc", ci jumătate de... colac secuiesc; Foto 2. "Coif" hipic: lângă o fată cu Batman pe piept, un tânăr simpatic, cu un cal în cap (foto, de Ştefania Tristiana Cojocaru); Foto 3. Voluntari de la Tinerii şi Viitorul, implicaţi în acţiune; Foto 4,5, de Ştefania Tristiana Cojocaru

 

Citit 2379 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 02:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.