Fără chiştoace în Grădina Publică, voluntariat pentru ecologizare

Fără chiştoace în Grădina Publică, voluntariat pentru ecologizare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Sâmbătă, 20 aprilie, în Grădina Publică a avut loc o acţiune de ecologizare, organizată de Grow up Galați, în vederea informării şi conştientizării populaţiei cu privire la efectele nocive ale mucurilor de ţigară asupra mediului înconjurător.

Timp de două ore, treizeci de voluntarii au strâns în sticle de plastic folosite, mucurile de ţigară de pe alei, din spatele băncilor, din spaţiul verde, din rosturile dintre dale, precum şi din parcul cu nisip al copiilor. Mucurile de ţigară sunt alcătuite din fibre artificiale de acetat de celuloză, impregnante cu substanţe toxice din fumul de ţigară, nicotină şi produşi de degradare ai ingredientelor adăugate tutunului la prelucrare, cum ar fi acroleina, cianura de hidrogen, amoniacul şi hidrocarburi cancerigene. Aruncate pe joc, reprezintă un pericol pentru copiii mici şi pentru animale, care le pot înghiţi, fapt ce provoacă blocarea esofagului şi împiedicarea alimentării. Cantitatea de nicotină din 200 de mucuri de ţigară este suficientă pentru a omorî o fiinţă umană. De asemenea, concentraţiile de produse toxice provenind din chiştoace alterează apa şi solul, mai cu seamă că nu sunt biodegradabile, având o durată de viaţă cuprinsă între cinci şi douăzeci de ani.

"Suntem mândri de gălăţenii noştri şi le mulţumim infinit pentru implicare. Acest proiect de conştientizare şi implicare în problemele din parcurile gălăţene va continua. Doar prin exemplul propriu vom inspira copiii şi adulţii să le pese de oraş, fără a tânji la alte parcuri civilizate din alte oraşe sau ţări. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi", a declarat Corina Lupu, cofondatoare Grow up Galaţi.

Citit 2170 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2019 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.