Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Doi militari din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei" din Galaţi, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți luni, 6 mai, în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar, informează Minusterul Apărării Naţionale.

Din primele date făcute publice de oficialii români, cei doi infanterişti se aflau într-o patrulă cu o mașină de luptă de tip MRAP, care s-a răsturnat din cauze care sunt în curs de cercetare la acest moment, de către o comisie constituită la nivelul unității.

Celor doi militari, caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu, li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Starea lor de sănătate este stabilă, caporalul Bogatu fiind deja externat și s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.

Acesta este cel de-al doilea incident produs în cursul acestei misiuni la care participă Batalionul 300 Infanterie din Galaţi, pe 13 aprilie patru militari fiind răniţi în urma unui atac al insurgenţilor.

Citit 2862 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2019 00:40

1 comentariu

  • postat de ss Luni, 06 Mai 2019 13:12 5.13.167.*** Link la comentariu
    6
    5

    Avem si noi militari adevarati in sec XXI, caliti in operatiuni militare de razboi, aia din a 2-a jumatate a sec XX aveau educatie sovietica pus neaparat origine sanatoasa, adica luati de pe tractor, in majoritate au fost niste niste puturosi care nu au contribuit cu nimic la bunastarea aceastei tari! Astazi stau cu ochii la nemernicii astia de guvernanti ca sa-i mai cumpere cu pensia platita tot de cei care trudesc! Respect Armatei Romane profesioniste!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro