Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pungile biodegradabile sunt considerate inofensive pentru mediul înconjurător, motiv pentru care mulţi comercianţi au îmbrăţişat utilizarea lor. Se spune că, aflate în mediul natural, se descompun complet în trei ani. Un studiu efectuat în Marea Britanie contrazice, însă, această teorie.
Au fost testate pungi compostabile, pungi biodegradabile şi pungi convenţionale. După expunerea lor de lungă durată la apă, aer şi vânt, niciuna dintre ele nu s-a descompus în întregime.
Pungile compostabile au dispărut complet după trei luni în mediul marin, însă în sol au prezentat doar mici semne de deteriorare după 27 de săptămâni. După trei ani, pungile “biodegradabile” aflate în mare sau îngropate în sol au mai putut fi folosite.
“După trei ani, am fost uimită că pungile biodegradabile puteau încă să ţină cumpărături. Când vezi ceva etichetat astfel, cred că presupui automat că se va degrada mai rapid decât pungile convenţionale. Dar, după cel puţin trei ani, cercetările noastre arată că nu este cazul,” a declarat Imogen Napper, autoarea principală a studiului.
În concluzie, nu au fost găsite dovezi clare că materialele biodegradabile, oxo-biodegradabile şi compostabile oferă un avantaj ecologic. Cel mai bun mod de a ajuta la salvarea planetei este de a îmbunătăţi reciclarea materialelor plastice.

Citit 873 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 18:36

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro