Pungile biodegradabile, mit sau adevăr?

Pungile biodegradabile, mit sau adevăr?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pungile biodegradabile sunt considerate inofensive pentru mediul înconjurător, motiv pentru care mulţi comercianţi au îmbrăţişat utilizarea lor. Se spune că, aflate în mediul natural, se descompun complet în trei ani. Un studiu efectuat în Marea Britanie contrazice, însă, această teorie.

Au fost testate pungi compostabile, pungi biodegradabile şi pungi convenţionale. După expunerea lor de lungă durată la apă, aer şi vânt, niciuna dintre ele nu s-a descompus în întregime.

Pungile compostabile au dispărut complet după trei luni în mediul marin, însă în sol au prezentat doar mici semne de deteriorare după 27 de săptămâni. După trei ani, pungile “biodegradabile” aflate în mare sau îngropate în sol au mai putut fi folosite.

“După trei ani, am fost uimită că pungile biodegradabile puteau încă să ţină cumpărături. Când vezi ceva etichetat astfel, cred că presupui automat că se va degrada mai rapid decât pungile convenţionale. Dar, după cel puţin trei ani, cercetările noastre arată că nu este cazul,” a declarat Imogen Napper, autoarea principală a studiului.

În concluzie, nu au fost găsite dovezi clare că materialele biodegradabile, oxo-biodegradabile şi compostabile oferă un avantaj ecologic. Cel mai bun mod de a ajuta la salvarea planetei este de a îmbunătăţi reciclarea materialelor plastice.

Citit 1580 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.