Premii pentru activitatea poliţiştilor locali în 2018

Premii pentru activitatea poliţiştilor locali în 2018
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ca în fiecare an, Poliţia Locală a sărbătorit ziua instituţiei, ocazie cu care a acordat două distincţii importante: poliţistul anului şi structura operativă a anului. Astfel, pentru activitatea desfăşurată anul trecut, Romulus Livius Bucur a fost recompensat cu diploma de poliţistul anului.

Salariat al Serviciului de Ordine publică - Secţia Nr. 1 Poliţie Locală, Romulus Livius Bucur are 48 de ani şi a fost angajat în instituţie în 2001. Pe parcursul anului 2018, poliţistul local a constatat în flagrant 30 de fapte cu caracter penal şi a aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale. Poliţistul local premiat are atribuţii de Ordine publică, dar şi pe linie de Siguranţă rutieră.

Totodată, a fost acordată distincţia de structura anului, care i-a revenit Serviciului Siguranţă rutieră, structură condusă de şef serviciu Dănuţ Bogdan. Serviciul Siguranţă rutieră are prevăzut în organigramă un număr de 30 de poliţişti locali, care, iar în 2018 a derulat 53 de planuri de măsuri şi de acţiune, privind fluidizarea traficului rutier în zonele de competenţă. Tot anul trecut, poliţiştii de la Siguranţă rutieră au constatat în flagrant 12 infracţiuni. În teren, poliţiştii acestui serviciu au aplicat 5.657 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1,4 milioane lei.

Cu ocazia zilei Poliţiei Locale au fost acordate plachete de onoare pentru Dănuţ Lefter - şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Doina Enache - cadru didactic la Şcoala Gimnazială Nr. 17 şi Gelu Pasnicu - administrator al Poligonului de antrenament Smârdan - Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi, Aurora Ivaşcu -cetăţean cu spirit civic.

Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Locale au continuat pe 27 mai cu Ziua Porţilor Deschise, acţiune la care au participat peste 150 de elevi de la unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Galaţi. Şcolarii au avut posibilitatea să îi urmărească pe poliţiştii locali intervenind în diverse situaţii şi au putut să vadă parte din dotarea instituţiei.

Una dintre cele mai importante acţiuni din calendarul manifestărilor s-a desfăşurat pe 28 mai, la Centrul Regional de Transfuzii, unde peste 30 de poliţişti locali au donat sânge.

"Poliţia Locală Galaţi a încheiat manifestările cultural sportive şi profesionale dedicate "Zilei Poliţiei Locale" printr-o amplă acţiune de donare de sânge. Le mulţumim tuturor participanţilor, deopotrivă, reprezentanţilor oficialităţilor locale, instituţiilor MAI, MApN, delegaţiilor din Republica Moldova, societăţii civile şi nu în ultimul rând poliţiştilor locali şi familiilor acestora ,pentru sprijinul acordat în îndeplinirea misiunilor specifice", a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 1716 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2019 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.