Vor fi reduse 268 de norme didactice la Galaţi

Vor fi reduse 268 de norme didactice la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea ISJ Galaţi a stabilit de unde se va tăia pentru a pune în practică reducerile de norme, conform celor patru măsuri stabilite de Ministerul Educaţiei.

„Vor fi 24 de norme reduse prin renunţarea la degrevarea de normă a directorilor. Grosul de 150 de posturi se vor reduce prin creşterea normei de la 16 la 18 ore pentru profesorii cu peste 25 de ani vechime şi gradul I”.

„Prin pierderea personalităţii juridice a unor unităţi se vor diminua 44 de posturi (35,5 de directori şi 8,5 de secretare). Prin creşterea numărului de elevi la clasă, la maximul admis de lege, se mai taie 41 de posturi. De la unităţile finanţate de consiliile judeţene se vor diminua în jur de 8-9 posturi”.

„În total, pe măsurile stabilite de minister se ajunge la 268 de norme. Sperăm să nu ni se mai ceară şi alte reduceri. Dacă totuşi se va păstra numărul de 337 de norme, cât ar reveni Galaţiului din cele 15.000, va trebui să tăiem şi personal nedidactic şi didactic auxiliar”, ne-a declarat inspectorul general, Doruleţ Resmeriţă (FOTO).

Rămâne însă să se discute săptămâna viitoare şi cu ministerul şi să se bată în cuie varianta care va rămâne definitivă.

Citit 2067 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.