Zebra-fantomă de la Potcoava de Aur

Zebra-fantomă de la Potcoava de Aur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directorul Direcţiei Tehnice promite că va desfiinţa în cel mai scurt timp orice urmă a trecerii de pietoni *

Potcoava de Aur. Este sau nu trecere de pietoni? „Pedestraşii” spun că da, după zebra desenată, frumos, pe asfalt. Şoferii spun că nu, în lipsa semnelor de circulaţie care să indice aşa ceva.

Ambele tabere au dreptate! Mai grav este că, în lipsa unei intervenţii serioase, se pot petrece accidente în care vinovat va fi … administratorul drumurilor, adică Primăria.

Pentru cei care nu ştiu povestea „trecerii-fantomă” de la Potcoava de Aur, trebuie spus că aceasta a fost desfiinţată anul trecut, ocazie cu care Primăria a decis vopsirea în negru a benzilor albe, de pe asfalt.

Puterea obişnuinţei, în special a pensionarilor, a fost mai puternică decât vopseaua neagră de pe asfalt şi chiar decât patrulele de poliţişti comunitari puşi special acolo pentru a-i dezvăţa pe pietoni să traverseze.

După ceva timp, când gălăţenii se mai obişnuiseră să traverseze corect, pe la semafor, a apărut altă belea: iarna. Întâi a plouat, apoi a nins şi, în final, toate aceste ape au spălat vopseaua neagră, lăsând la iveală dunguţele albe ale „zebrei”.

Moment în care pensionarii, voioşi şi sprinteni, cum îi ştim, au început din nou să traverseze pe acolo, spre exasperarea şoferilor!

„Într-adevăr, trecerea de pietoni a fost desfiinţată. Pentru a nu se mai vedea dungile albe, nu ai ca variante decât fie să razi vopseaua, caz în care se strică asfaltul, fie să vopseşti dungile, fie să … aştepţi să se şteargă, datorită traficului”.

„Noi am decis iniţial să folosim vopsea neagră, dar aceasta s-a şters din cauza apei de pe şosea. Aceleaşi probleme sunt şi pe strada Aurel Vlaicu şi pe Coşbuc, la intersecţie cu Basarabiei”.

„Acum am decis să ştergem vopseaua albă de pe asfalt, folosind o maşină cu perie. Chiar astăzi am discutat această problemă”, ne-a răspuns directorul Direcţiei Tehnice a Primăriei municipiului Galaţi, Laurenţiu Jalbă.

Dacă nu va funcţiona nici varianta cu periile, mai rămâne cea cu aşteptatul, adică, la un moment dat, din cauza traficului rutier, dungile albe vor dispărea de la sine.

Deşi dunguţele puteau fi „scoase” din asfalt şi prin găurirea carosabilului; mai contau câteva şanţuri în plus, la câte gropi sunt în oraş?…   

Citit 881 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.