Încă două focare de pestă porcină

Încă două focare de pestă porcină

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Două noi focare de pestă porcină în judeţul Galaţi. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru a aproba Planurile de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană ca urmare a focarelor identificate în exploataţii de la marginea localităţilor Braniştea şi Şendreni.
În cadrul şedinţei s-a decis uciderea preventivă a suinelor din aceste exploataţii (Braniştea - 5 porci adulţi şi 25 tineret; Şendreni - un porc adult şi 6 tineret). De asemenea, s-a dispus plasarea gospodăriilor sub supraveghere oficială, ceea ce presupune: interzicerea mişcării porcinelor în interiorul sau exteriorul exploataţiilor, interzicerea pătrunderii persoanelor străine în exploataţii, interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte sau materiale, astfel încât să se minimizeze riscul propagării pestei porcine africane.
Pentru limitarea răspândirii bolii, au fost interzise târgurile de păsări şi animale. Autorităţile reamintesc faptul că toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte trebuie anunţate imediat medicului veterinar, iar în situaţia în care se descoperă cadavre de porci în locuri publice cetăţenii trebuie să anunţe medicul veterinar fără întârziere.

Citit 634 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2019 23:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.