Obstacol urban în faţa unui spital din Galaţi

Obstacol urban în faţa unui spital din Galaţi

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
2 comentarii

Spaţiul urban ar trebui să asigure accesul neîngrădit atât persoanelor cu handicap, cât şi persoanelor aflate temporar sau ocazional în situaţii de handicap, în conformitate cu prevederile Legii nr. 10/1995, privind calitatea în construcţii, cu modificările ulterioare.
Nu se întâmplă şi la Galaţi, unde persoanele cu dificultăţi de deplasare şi cele care folosesc scaunul rulant sunt nevoite să se descurce cum pot. Şi nu oriunde, ci chiar la trecerea de pietoni situată în faţa Spitalului Militar de Urgenţă. Acolo, logica amenajării trotuarului ne depăşeşte literalmente. Rampei de acces pietonale, care ar trebui să facă legătura între trotuar şi stradă, i s-a adăugat un obstacol. O bordură înaltă, care încalcă vizibil respectarea drepturilor individuale ale persoanelor cu handicap, chiar în faţa unei instituţii dedicate menţinerii sănătăţii populaţiei.
Probabil că apetenţa autorităţilor pentru betonare a condus la crearea unui trend, marca Galaţi, scăpat de sub control.

Citit 2662 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2019 18:26

2 comentarii

 • postat de Lorelei Sâmbătă, 10 August 2019 06:45 84.117.46.*** Link la comentariu
  0
  3

  De ce sunteti asa invidiosi? Asa era proiectul,voi nunintelegeti arta prostiei urbane.
  PS: incercati rampele de la magazine sau sa vedeti cum o persoana in fotoliu rulant urca in autobuz.

  Raportează
 • postat de Dorel Vineri, 09 August 2019 19:55 89.136.231.*** Link la comentariu
  0
  3

  Made in Galati! Dorel loveste din nou!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro