Salarii mai mari pentru educatoarele şi învăţătoarele cu studii superioare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vor fi diferenţe chiar şi de 1.000 de lei *

Proaspăt întoarsă de la instruirea de la Ministerul Educaţiei, Elena Nedelcu, referent în cadrul serviciului de salarizare al ISJ, ne-a declarat că educatoarele şi învăţătoarele care au studii superioare vor fi, din ianuarie, încadrate pe funcţia de profesor şi urmează să fie salarizate ca atare.

„Se va lua fiecare caz în parte şi, în conformitate cu ordinul ministrului care urmează să apară, vom stabili care sunt categoriile de cadre didactice care beneficiază de aceste prevederi şi care va fi treapta de salarizare corespunzătoare”, ne-a spus referentul ISJ.

Creşterile salariale vor fi chiar substanţiale. De exemplu, o educatoare cu gradul didactic I şi peste 25 de ani vechime care a făcut o facultate în domeniu (să zicem psihopedagogie) de lungă durată va fi încadrată ca profesor cu gradul I şi peste 25 de ani vechime.

În acest caz, creşterea salarială va fi de 1.000 de lei. Ca educatoare la gradul şi vechimea respectivă avea un coeficient de numai 2.65, ca profesor ajunge la 4,05, deci salariul de încadrare creşte de la 1.868 la 2.855 de lei.

Citit 1804 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.