Facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii

Facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un scaun pentru ridicarea pe trepte a fost instalat la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” pentru a permite persoanelor cu dizabilităţi locomotorii accesul în clădire. De asemenea, o platformă tip lift va fi instalată în aceleaşi scopuri şi la Biblioteca „V.A.Urechia”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Galaţi.

“Începând cu acest an şcolar, elevii cu dizabilităţi locomotorii de la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” pot ajunge la etajul întâi al unităţii de învăţământ cu ajutorul unui dispozitiv electric pentru scări, care poate fi acţionat manual sau cu telecomandă. Avem opt elevi care folosesc în fiecare zi de şcoală acest sistem. De asemenea, am aprobat achiziţia unei platforme tip lift pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, platformă care va fi montată la Biblioteca „V.A.Urechia” în perioada următoare. Deşi valoarea investiţiilor nu este una foarte mare, cele două dispozitive sunt foarte importante şi extrem de utile pentru persoanele cu dizabilităţii locomotorii”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Echipamentul montat la Liceul Tehnologic “Simion Mehedinţi” a costat 54.000 de lei, iar platforma tip lift 73.661 de lei.

Citit 2258 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.