Alocaţia pentru copii se majorează cu rata medie a inflaţiei
Foto: Internet

Alocaţia pentru copii se majorează cu rata medie a inflaţiei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020, proiectul fiind aprobat luna trecută, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaţilor.

"Iniţiativa legislativă vizează completarea art. 3 alin.(1) din Legea nr. 61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie, pentru a menţine cuantumul acesteia la aceeaşi valoare de piaţă. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu sută la sută din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, arăta proiectul de lege.

Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani sau de până la trei ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi ani şi 18 ani, precum şi tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Citit 1839 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.