Pelerinaj impresionant cu moaştele Sf. Grigorie Dascălul

Pelerinaj impresionant cu moaştele Sf. Grigorie Dascălul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, racla cu moaştele Sfântului Grigorie Dascălul a ajuns, joi, 26 noiembrie, în jurul orei 16,00, la punctul de debut al pelerinajului „Călători pe urmele sfinţilor”, pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos îl organizează, an de an, cu ocazia sărbătorilor dedicate protectorului oraşului.

Din faţa Universităţii "Dunărea de Jos", pe strada Domnească, alaiul a pornit spre catedrală. Pelerinajul a fost deschis de purtătorii de prapuri bisericeşti, de steaguri ale ţării şi de tinerii care purtau o icoană cu Sf. Grigorie Dascălul. Urmat de un convoi impresionant de preoţi de mir, alaiul a fost completat de sute de credincioşi, atât din Galaţi, cât şi judeţ şi din judeţele vecine.

Racla cu moaştele Sf. Grigorie Dascălul a fost primită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care ne-a mărturisit că „este o mare bucurie să avem la Galaţi moaştele Sf. Grigorie Dascălul, Mitropolit al Ţării Româneşti”.

Pelerinajul şi-a urmat cursul până la Catedrala Arhiepiscopală, unde aşteptau alte sute de credincioşi, aşezaţi deja la rând pentru a se închina. „Credinţa ne ajută să nu simţim frigul. Am venit să ne închinăm şi să ne rugăm pentru sănătate, pentru liniştea noastră, a familiei şi a ţării”, ne-a spus unul dintre sutele de pelerini.

Ajunşi la Catedrală, într-o ordine dinainte stabilită, racla a fost dusă în biserică, în faţa altarului, pentru o slujbă specială. 

Apoi, racla cu moaştele Sf. Grigorie Dascălul, dar şi racla cu moaştele Sf. Apostol Andrei au fost scoase pe baldachinul din fata Catedralei, acolo unde vor rămâne până pe 1 decembrie, astfel încât toţi credincioşii care doresc să se poată închina.

Citit 3107 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.