Săptămână de foc pentru pompierii gălățeni

Săptămână de foc pentru pompierii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Pompierii au fost solicitați și în urma unui accident rutier, un autoturism luând foc după ce șoferul a pierdut controlul mașinii și a lovit un cap de pod


Săptămână aglomerată pentru echipajele Inpectoratului pentru Situații de Urgență Galați, care au avut 166 de solicitări, majoritatea pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat (143 de cazuri SMURD).

De asemenea, salvatorii au intervenit, săptămâna trecută, și la nouă incendii, dar și la 14 acțiuni pentru descarcerare și asistența persoanei.

Totodată, personalul operativ a desfășurat numeroase recunoașteri în teren la restaurante, săli de nunți, baruri, pensiuni, cu scopul de a preveni situațiile de urgență care s-ar putea produce, în perioada Sărbătorilor, cu ocazia organizării de evenimente cu public numeros.

”Una dintre solicitări a fost pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la patru pubele din PVC din strada Textiliștilor. La locul intervenției, pompierii au găsit o persoană care a afirmat că s-a jucat cu artificiile și o parte au intrat în recipientele din PVC, provocând incendierea acestora. În aceeași locație, câteva ore mai târziu, pompierii au revenit pentru lichidarea unui incendiu provocat la o a cincea pubelă din PVC, din alte cauze de această dată. De asemenea, un echipaj de pompieri a intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe strada Garofiței. Pompierii au localizat rapid flăcările, însă autoturismul marca Mercedes A160 a ars în intregime din cauza unor defecțiuni, respectiv scurgerea combustibilului”, ne-a declarat Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Pompierii au fost solicitați și în localitatea Slobozia Oancea, unde, în urma unui accident rutier, un autoturism a luat foc. Conform sursei citate, șoferul unui autoturism Opel Astra a pierdut controlul și a lovit un cap de pod, iar în urma scurgerii de combustibil, autoturismul a luat foc. Șoferul, un bărbat în vârstă de 58 de ani, a avut nevoie de ajutorul trecătorilor pentru a ieși din mașină, fiind ulterior preluat de echipajul SMURD, care l-a diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral în urma incidentului. Bărbatul a scăpta cu viață, dar autoturismul a ars aproape în totalitate.

”Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate în această perioadă. Totodată, Centrul Operațional monitorizează atent situațiile ce pot prezenta diverse riscuri pentru cetățeni și are în vedere dispunerea imediată a măsurilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți și de bunuri materiale”, a conchis Dan Ionașcu.

Citit 3139 ori Ultima modificare Vineri, 03 Ianuarie 2020 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.