Vârstnicii din România, tot mai izolaţi social

Vârstnicii din România, tot mai izolaţi social

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Telefonul Vârstnicului, prima linie telefonică naţională, gratuită şi confidenţială dedicată seniorilor din România, a înregistrat pe parcursul anului 2019 aproape 10.000 de apeluri, iar peste 1.200 de vârstnici au fost beneficiari unici ai serviciilor de informare, consiliere sau socializare. Desfăşurat de Fundaţia Regală Margareta a României de patru ani, Telefonul Vârstnicului este o soluţie la problema îmbătrânirii populaţiei, care vizează creşterea calităţii vieţii persoanelor  de peste 65 de ani. Din analiza interacţiunilor telefonice, reiese că 43 la sută dintre vârstnicii care apelează această linie locuiesc singuri.
Telefonul Vârstnicului - 0800.460.001 - poate fi apelat gratuit de luni până vineri între orele 8,00 şi 20,00 şi sâmbăta între 8,00 şi 16,00. Linia poate fi accesată şi de persoanele care doresc să semnaleze un abuz sau o situaţie dificilă în care se află o persoană în vârstă.

Citit 1507 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2020 19:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro