Ce poate ascunde scăderea în greutate?

Ce poate ascunde scăderea în greutate?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Boli alte stomacului, pancreasului, intestinelor, infecţii de diverse naturi, diabet zahar sau afecţiuni ale tiroidei - sunt tot atâtea motive care pot duce la pierderea în greutatea a unui pacient * Tocmai de aceea, dacă slăbiţi excesiv fără să vă fi propus aşa ceva, e indicat să cereţi opinia medicului cu privire la condiţia dumneavoastră *

Faptul că slăbiţi brusc, fără să vă fi schimbat stilul de viaţă sau obiceiurile alimentare, este, de regulă, semn rău. Mai ales atunci când remarcaţi că scăderea în greutate este continuă şi accentuată, cel mai bine este să vă prezentaţi de urgenţă la medic. Evitând să faceţi acest lucru, vă asumaţi riscuri inutile în privinţa sănătatea dumneavoastră.

Afecţiunile din cauza cărora slăbiţi pot fi unele serioase, care să necesite diagnostic imediat şi schemă strictă de tratament, stabilită bineînţeles de medicii specialişti.

Oricine îşi poate da seama că a slăbit prea mult, chiar şi aceia dintre dumneavoastră care nu îşi monitorizează îndeaproape modificările greutăţii corporale.

Astfel, ar trebui să vă întrebaţi care sunt cauzele pierderii în greutate atunci când mai toată hainele care vă veneau bine până nu demult v-au devenit deodată prea largi, dar şi atunci când faţa vi se ridează într-un timp scurt şi capătă un aspect alungit.

Oricât v-aţi strădui să menţineţi aparenţele, aspectul dumneavoastră exterior începe să capete o notă neîngrijită.

Posibile cauze ale pierderii în greutate

Printre altele, scăderea accentuată în greutatea poate fi cauzată de o infecţie încă nediagnosticată. Tot astfel, specialiştii susţin că o intensificare a activităţii tiroidei poate duce la consumul rezervelor de grăsime acumulate în organism şi poate cauza o scădere considerabilă şi rapidă în greutate.

Diabetul zaharat, mai ales în cazul tinerilor, poate fin însoţit, de asemenea la pierderea multor kilograme - semn care îl poate alerta pe bolnav şi îi poate da de înţeles că trebuie să solicite un consult medical de specialitate.

Cancerul localizat la nivelul anumitor organe poate fi însoţit de scăderea în greutatea a bolnavului. Uneori şi tratamentele oncologice conduc la slăbirea pacientului.

Pot slăbi excesiv şi persoanele care suferă de alcoolism cronic, dar şi cele ale căror funcţii hepatice sunt (grav) afectate. Boli la nivelul stomacului, pancreasului sau intestinelor sunt tot atâtea motive care să cauzele pierderea rapidă de kilograme şi în cazul cărora medicii specialiştii trebuie să poată interveni prompt.

Multe dintre afecţiuni sunt însoţite de lipsă a poftei de mâncare, situaţie în care pacientul se poate aştepta să slăbească.

Bolile respiratorii, cum ar fi bronşita cronică şi astmul, îl pot obosi pe bolnav şi pot duce la scăderea acestuia în greutate.

Stresul este un factor care nu trebuie neglijat, sub nici o formă. O persoană aflată în permanenţă sub presiune psihică are un apetit mai scăzut pentru mâncare şi este în permanenţă supusă riscului de a se îmbolnăvi.

Citit 1316 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.