Șapte decese şi 143 de cazuri noi de coronavirus

Șapte decese şi 143 de cazuri noi de coronavirus
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

143 de cazuri noi de îmbolnăvire din cauza coronavirusului, numărul total ajungând la 576. Acesta este raportul pentru 24 de ore, comunicat oficial de Grupul de Comunicare Strategică. Totodată, oficialii au confirmat şi faptul că șapte persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost diagnosticate cu coronavirus.

"Până astăzi, 23 martie, ora 13,00, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre acestea, 73 au fost declarate vindecate şi externate (51 la Timişoara, 17 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi). Șapte persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Craiova, Iaşi, Suceava și Arad, au decedat. De la ultima informare, au fost înregistrate 143 de noi cazuri de îmbolnăvire", se arată în comunicat. Conform sursei citate, unul dintre cazurile confirmate până luni este cel al unui deţinut care în data de 11 martie a fost transportat de la Poliţia Capitalei la Penitenciarul-spital Bucureşti-Jilava, pentru probleme medicale.

"În urma testării realizate pe 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19. Precizăm că deţinutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea din 11 martie rezultatul a fost negativ", se mai arată în comunicat. Oficialii, care refuză în continuare să furnizeze date despre judeţele din care provin cei bolnavi, susţin că pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 5 ani şi 76 de ani. De asemenea, la secţiile de Terapie Intensivă erau internaţi 14 pacienţi, din care şase în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată erau, luni, la ora 13,00, 5.066 de persoane pentru care se efectuau verificări pentru a depista dacă au contactat virusul. Alte 72.247 de persoane erau în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală. La nivel local, în centrele de carantină erau internate 84 de persoane, iar alte 2.435 erau în izolare la domiciliu.  Până ieri, 93 de persoane au finalizat perioada de izolare, după ce au stat la domiciliu cele 14 zile impuse de lege. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unităţi medicale private.

Oficialii mai anunţă faptul că, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal. Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 665 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2, au fost plasate în carantină instituţionalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit patru dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod Penal.

 

Citit 2053 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.