Respect pentru tine însuţi

Respect pentru tine însuţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O organizaţie nou înfiinţată în Galaţi îi invită pe liceeni să se implice mai activ în viaţa comunităţii. Săptămâna aceasta, reprezentanţii asociaţiei „Respect” au început o campanie de recrutare de voluntari în şcoli. Prima oprire a fost luni, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” (CNVA).

Liceenii au aflat cum se pot implica în unul dintre cele trei programe ale asociaţiei: Big Brother (ajutoare în centrele parentale, în familii aflate în situaţii dificile, copii abandonaţi), Eco-Galati („adoptă” o stradă, un parc, un spaţiu verde, plantează un pom, o floare, adoptă un căţel), Schimbă un destin (identifică un talent, consiliază-l, promovează-l, integrează o persoană cu handicap în societate, acordă primul ajutor).

Cele câteva cazuri sociale prezentate elevilor i-au impresionat pe CNVA-işti, care nu au ezitat să se înscrie ca voluntari pentru a-i ajuta.

La nivelul fiecărui liceu se pot constitui celule de voluntari, care vor fi coordonate de consilierul educativ din instituţia de învăţământ. Propunerile Asociaţiei „Respect” au prins rădăcini şi la CNVA, unde voluntarii vor fi ghidaţi de profesoara Ioana Albu.

Programele organizaţiei au găsit sprijin şi la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

Unitatea de măsură a civilizaţiei

Asociaţia „Respect” este o organizaţie non-profit înfiinţată anul acesta de câţiva gălăţeni „care au simţit nevoia de a trăi într-o societate civilizată, bazată pe valori etice şi morale”.

Ei propun ca unitate de măsură a gradului de civilizaţie respectul pe care îl dai şi îl primeşti. Reprezentanţii asociaţiei doresc să promoveze activităţi privind dezvoltarea fiecărui om sub aspect fizic, intelectual şi al conştiinţei civice.

În final, activităţile în care vor să-i implice pe adolescenţi îi vor ajuta pe să se adapteze mai uşor la viaţa profesională.

Citit 1086 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.