Cum se vor desfășura slujbele de Florii și Înviere. Lumină adusă de voluntari

Cum se vor desfășura slujbele de Florii și Înviere. Lumină adusă de voluntari
Slujbe fără credincioși
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat sâmbătă modul de desfășurarea a slujbelor de Florii și de Înviere din Bisericile de pe raza județului Galați. Conform deciziei CJSU, slujbele din cele două zile de sărbătoare vor fi oficiate fără credincioși, aceștia urmând să primească acasă, la cerere, atât ramuri sfințite de salcie, cât și Lumina Învierii.

Iată care este hotărârea CJSU și care sunt regulile după ce se vor desfășura toate slujbele din săptămâna mare.

Art. 1 Pelerinajul de Florii va fi suspendat în anul 2020, iar slujba Învierii Domnului se va desfășura fără credincioși. Ramurile de salcie sau finic binecuvântate în biserică și Sfânta Lumină de Înviere vor fi distribuite de către voluntari credincioșilor din parohie, la solicitarea acestora.

Art. 2 Pâinea binecuvântată numită ”paști”/”pască” ce va fi oferită către credincioși va fi ambalată igienic în pachete închise și împărțite în zilele de vineri și sâmbătă de voluntari, la solicitarea credincioșilor.

Art. 3 Voluntarii vor afișa la fiecare scară de bloc/gospodărie un număr de telefon pentru primirea solicitărilor de la credincioși.

Art. 4 Listele cu voluntarii și Declarațiile pe proprie răspundere vor fi semnate și ștampilate de către preotul paroh.

Art. 5 Pe toată perioada desfășurării activităților ocazionate de Duminica Floriilor și praznicul Învierii Domnului, voluntarii din parohii vor purta măști și mănuși de protecție, cu respectarea distanței de 2 metri față de celelalte persoane.

Art. 6 Voluntarii din parohii vor avea asupra lor ecuson și Declarația pe propria răspundere semnate și ștampilate de către preotul paroh, precum și cartea de identitate.

Art. 7 Credincioșii care vor solicita ramurile de salcie sau finic binecuvântate în biserică și Sfânta Lumină de Înviere, vor aștepta la domiciliu sosirea voluntarilor.

 

Citit 6900 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2020 12:06

4 comentarii

 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT
  Miercuri, 15 Aprilie 2020 08:55
  5.13.213.***
  CONSIDER ca ultima ordonanta militara creeaza confuzie in randul populatiei;dupa masuri restrictive categorice privind distantarea sociala,deplasarea populatiei etc,acum PRIN PROTOCOLUL INCHEIAT INTRE PATRIARHIE -MINISTERUL DE INTERNE,IN ZILELE PREMERGATOARE PASTELUI SE ACCEPTA O RELAXARE CU TOTUL INGRIJORATOARE A RESTRICTIILOR RESPECTIVE,IN ACEST FEL EXISTAND RISCUL MAJOR AL INCALCARII DISPOZITIILOR ELEMENTARE A ORDONANTEI DE URGENTA ,PUTANDU-SE CREA MARI AGLOMERARI CU RISCURILE AFERENTE!!!INTELEG ca multi isi doresc respectarea traditiilor de PASTE chiar si in conditiile dramatice de acum dar consider ca ESTE MAI PRESUS DE RESPECTAREA DE CATRE UNII A ACESTOR TRADITII ASIGURAREA SECURITATII STARII DE SANATATE A POPULATIEI...AGLOMERARILE UMANE PREZINTA UN MARE FACTOR DE RISC IN ORICE IMPREJURARE,MAI ALES CAND ,TEORETIC,ORICE CETATEAN POATE SA -SI FACA DECLARATIE DE DEPLASARE CATRE LOCASUL DE CULT!SANE GANDIM CA BULGARII,VECHI POPOR ORTODOX AU RENUNTAT LA CHELTUIELILE CERUTE DE ADUCEREA DE LA IERUSALIM A LUMINII,CONFORM UNEI TRADITII CONTESTATE DE MULTI(MULTI CONSIDERA CA MODUL DE GENERARE A LUMINII ESTE O INSELATORIE GROSOLANA,TOTUL FIIND EXPLICAT STIINTIFIC PRIN AUTOAPRINDEREA IN CONDITII DE UMIDITATE A FOSFORULUI!),IAR BANII ECONOMISITI AU FOST ORIENTATI,CUM ERA SI FIRESC CATRE LUPTA IMPOTRIVA VIRUSULUI UCIGAS,MAI PUTIN SENSIBIL LA RUGACIUNI SI MULT MAI USOR DE DOMINAT PRIN EFORTUL OAMENILOR IN ALB,UNICII CAPABILI SA NE APERE CU ADEVARAT,PRIN VOIA DOMNULUI!SE POT GASI SOLUTII de evitare a aglomeratiilor ;in ITALIA am vazut ca oamenii isis aprind lumanari in fata televizoarelor,alaturi de bucate sfintite cu agheasnma proprie ,in timp ce preotii oficiaza slujba in biserica fara enoriasi...NU ESTE ACEASTA CEA MAI FERICITA modalitate pentru credinciosii crestini,DAR CEA MAI SIGURA CA APARARE A SANATATII,DA!UN MARE FILOSOF GERMAN SPUNEA CA ,,INTOTDEAUNA OAMENII INTELEPTI DAU SFATURI BUNE ,IAR NEBUNII FAC FAPTE IMPOTRIVA!!!HAIDETI ,STIMATI CONCETATENI SA ASCULTAM SI DE ACEASTA DATA DE INTELEPTI,SA NE APARAM ASTFEL SANATATEA ,SALVANDU-NE VIETILE !RELATIA CEA MAI PROFUNDA CU DUMNEZEU ESTE CEA INTIMA ,NEMIJLOCITA,SA NE APROPIEM DE DUMNEZEU PRIN FAPTE BUNE SI SUFLET CURAT ,SA FIM DEMNI DE IUBIREA NETARMURITA A ACESTUIA ,SI SIGUR NU SE VA SUPARA CA NU PUTEM AJUNGE IN AGLOMERATIE ,APARANDU-NE ASTFEL DARUL CEL MAI DE PRET PE CARE NI L-A DAT CREATORUL ABSOLUT AL UNIVERSULUI!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA,SI,DUPA TRADITIE,PASTE FERICIT SA AVEM!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 13 Aprilie 2020 07:16
  78.96.81.***
  Apropo la comentariul anterior: este grav ca in orasul acesta convietuim cu asemenea oameni care isi exprima rautatea si frustrarile, in momente cand trebuie sa fim mai buni unii cu altii!

  Daca la multi concetateni, absenta de la Sfanta Liturghie in biserici le este ingradita, cu simtaminte pana la lacrimi, unora le arde de jicniri!

  Imi este dor sa intru in biserica sf. SPIRIDON, sa ascult slujbele in zi de sarbatoare ale preotilor care slujesc in acest sfant biserica, mai cu seama ca nu voi participa la slujba de Inviere, asteptand cu mare dragoste, VENITI SA PRIMITI LUMINA!

  Vom trece si peste acest necaz, smeriti si increzatori in bunul Dumnezeu!
  9
  3
  Raportează
 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT
  Luni, 13 Aprilie 2020 07:07
  5.13.213.***
  ESTE SCANDALOS;un preotel,modest ca educatie ,dar foarte vocal si popular intr-o anumita categorie sociala ,cu un anumit nivel de cultura ,inunda internetul cu postarile sale prin care critica hotararea autoritatilor in privinta protejarii populatiei fata de epidemia de coronavirus,insinuand ca sunt forte oculte care doresc inchiderea bisericilor de Sfintele Sarbatori si ca daca adevaratii credeinciosi ar veni la slujba religioasa ,fiind in casa Domnului nu ar exista niciun pericol!(Mai,sa fie,mare este GRADINA DOMNULUI!!!)ACELASI individ,care se crede si mare filosof isi da cu parerea cu mult tupeu si asupra altor probleme (ex.educatia sexuala a copiilor!!!)si alte chestiuni de viata ,ca deh,sutana ,crede domnia sa,il indreptateste sa o faca!Din minima educatie religioasa pe care am primit-o in viata stiam ca IUBIREA DE APROAPE este UN PRINCIPIU FUNDAMENTAL AL RELIGIEI CRESTINE SI CA NICIODATA NU TREBUIE SA NE DUSMANIMSEMENUL;preotelul nostru nadravan ,intr-o postare isi cearta enoriasii care ,presupune dansul,si-au dorit spitale si nu catedrale,SPUNANDU-LE ACESTORA CA DACA AU FACUT ACEST LUCRU ,ATUNCI SA LE SI UMPLE !!!IN preajma PASTELUI CATOLIC,acest ortodox,purtator de sutana ,FIIND INVITAT LA UN POST TV, fost intrebat asupra felului in care apreciaza decizia VATICANULUI,A PAPEI,DE A SE TINE SFANTA SLUJBA FARA ENORIASI,ACESTIA URMAND CA DE ACASA SA PARTICIPE ,IN FATA TELEVIZOARELOR SAU LAPTOPURILOR!FARA a face vreun efort de a disimula antipatia sa fata de BISERICA CATOLICA ,parintelul,lipsit de tact a spus cu un aer rautacios ca asta este problema BISERICII CATOLICE SI CA ,TINETI-VA BINE ,PAPA ,DACA ARE UN SINGUR PLAMAN ESTE NORMAL SA STEA ACASA!!!ESTE INCREDIBIL,PENTRU O FATA BISERICEASCA SA AIBA ASA O ATITUDINE FATA DE FRATII CATOLICI,CA TOT CRESTINI SUNT, NU???ERA DEPLASATA ACEASTA RAUTATE FATA DE ORICE ALTA RELIGIE,NOI,OAMENII,TOTI ,DAR TOTI FIIND COPIII UNICULUI DUMNEZEU!VAZAND ACEST MOD DE A GANDI AM INTELES CAT DE MULTA DRAGOSTE ESTE IN SUFLETELE CATRANITE ALE UNORA,CHEMATI SA PROPOVADUIASCA IUBIREA DE APROAPE,IN NUMELE DOMNULUI IISUS HRISTOS!RAUTATEA NOASTRA este inca o pedeapsa pentru inima noastra,in aceste momente de sarbatoare ,in conditiile dramatice in care ne pregatim sa sarbatorim INVIEREA DOMNULUI!MAI precizez ca este vorba de un preot de la o manastire de langa IASI ,prezent cu multe perle de acest gen pe youtube!!!SANATATE LA TOATA LUMEA SI SA NE AUZIM DE BINE!!!SA NE IERTE DUMNEZEU ,SI PASTE FERICIT VA DORESC!!!
  0
  14
  Raportează
 • postat de stop covid
  Duminică, 12 Aprilie 2020 20:28
  84.117.41.***
  Popii astia nu se astampara deloc. vor sa infecteze toata populatia apoi sa ne zica sa ne rugam ca apoi sa faca bani cand ne ingroapa.
  6
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.