Fără pelerinaj şi slujbă cu câţiva oameni

Fără pelerinaj şi slujbă cu câţiva oameni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zi tristă în Cimitirul Eternitatea, acolo unde, în anii trecuţi se adunau sute de persoane pentru a participa la slujba de comemorare a eroilor. De obicei, înainte de slujba din cimitir, care era urmată de depuneri de coroane, preoţii participau la un pelerinaj, la care se alăturau şi sute de gălăţeni. Anul acesta însă, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, la Mormântul Eroilor au fost doar câţiva oameni, care au adus flori şi o coroană.

În timp ce preotul Garnizoanei Galaţi oficia slujba, în cimitir oamenii aşteptau preoţii la morminte pentru a le citi bucatele aduse de acasă. Alţii au uitat de distanţarea socială şi s-au adunat în faţa bisericii pentru ca preoţii să le sfinţească cozonacul şi ouăle roşii. Chiar dacă au fost rugaţi în repetate rânduri să păstreze distanţa, cei dornici să primească ceva de pomană au ignorat regulile, profitând de orice centimetru astfel încât să nu scape o porţie de mâncare.

La un moment dat însă, o ploaie rece a golit aleile din cimitir, mulţi renunţând la tradiţie, chiar dacă nici de Paştele Blajinilor nu au putut urma această rânduială.

Citit 1274 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.