Siguranța cumpărăturilor cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Recomandări de la Instituția Prefectului Galați

Siguranța cumpărăturilor cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Recomandări de la Instituția Prefectului Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Conform unei informări de presă, întâlnirea organizată miercuri, 16 decembrie 2020, la sediul Instituției Prefectului - Județul Galați, la care au fost invitați reprezentanți ai supermarketurilor și ai hypermarketurilor, dar și conducători ai structurilor MAI a avut scopul de a reitera măsurile de protecție sanitară în vederea prevenirii contaminării cu SARS-CoV-2. Aceasta a avut loc în contextul desfășurării activităților comerciale în condiții de siguranță pentru toți cei care merg în această perioadă la cumpărături, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

Apelul la responsabilitate al prefectului Eugen Hristache a fost adresat agenților economici, dar și cetățenilor pentru a se evita răspândirea coronavirusului. În acest sens, reprezentanții magazinelor au dat asigurări că au luat măsuri suplimentare de igienă și dezinfecție pentru spațiile comune (toalete, scări rulante etc.), precum și pentru toate suprafețele de contact și obiectele des utilizate de clienți și angajați (cărucioare, case de marcat, mobilier, cântare etc.), cu mențiunea că toate casele ar trebui să fie deschise.

Potrivit informării primite, operatorii comerciali au afirmat că au retras din magazine coșurile de mână și au asigurat că, la intrarea în magazine există dezinfectant, atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini. Precizarea care trebuie făcută este că în minimarketuri și în magazinele de cartier aceste coșuri vor rămâne disponibile, evident cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Măsurile au în vedere mai ales spațiile comerciale cu specific agroalimentar, dispuse aglomerărilor în această perioadă, dar nu numai.

De asemenea, Instituția Prefectului – Județul Galați face o serie de recomandări privind responsabilitatea cumpărăturilor. Acestea au în vedere efectuarea lor de către un singur membru al familiei de la cel mai apropiat magazin pentru a evita mijloacele de transport în comun și a aglomerărilor, respectarea măsurilor de protecție sanitară, păstrarea distanței, folosirea dezinfectantului de mâini, atât înainte, cât și după încheierea cumpărăturilor. La acestea se adaugă evitarea, pe cât posibil, a folosirii bancnotelor în favoarea plăților electronice, sau a cumpărăturilor on-line prin aplicațiile puse la dispoziție de comercianți.

Citit 4613 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.