Încă două săptămâni de restricții în municipiul Galați

Încă două săptămâni de restricții în municipiul Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Conform deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) începând de luni, 11 ianuarie 2021, în municipiul Galați, unde incidența cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus din ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, se aplică în continuare, pe o perioadă de alte 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Este vorba despre restricțiile binecunoscute care se aplică celor din industria de ospitalitate, organizatorilor de spectacole și operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Aceeași situație este valabilă și pentru comuna Braniștea.

Tot de luni, 11 ianuarie, Berești și Piscu, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele două săptămâni este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, intră în scenariul ”galben” al pandemiei, iar comuna Tulucești, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a scăzut sub pragul de 1,5/1.000 de locuitori, intră în scenariul ”verde”, cu relaxarea corespunzătoare a restricțiilor.

Mai trebuie precizat că, în data de 11 ianuarie, rata de infectare din municipiul Galați, excluzând cazurile din focare, se situa în jurul valorii de 3,7/1.000 de locuitori. Alte cinci comune din apropierea Galațiului sunt în scenariul ”roșu” al pandemiei de COVID-19. Este vorba despre Braniștea, Independența, Șendreni și Vânători, iar alte 12 unități administrativ-teritoriale gălățene sunt în scenariul ”galben”.

Măsurile dispuse vor fi reevaluate de către CJSU Galați, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, la expirarea termenului pentru care au fost instituite.

Citit 3337 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 13:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.