Viața în pandemie. Mai puține căsătorii, mai multe divorțuri

Viața în pandemie. Mai puține căsătorii, mai multe divorțuri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Viața în pandemie nu pare să fie deloc prielnică pentru cuplurile gălățene. Ultimele date publicate de Direcția de Statistică Galați arată că, în ultima lună a anului trecut, la oficiile de stare civilă din județul nostru au fost înregistrate doar 134 de căsătorii, cu aproape jumătate mai puține decât în ultima lună a anului 2019. În același timp, prin hotărâri judecătorești definitive și la primăriile teritoriale (ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr.202/2010 – n.red.), 84 de cupluri din Galați și-au spus ”adio”. Astfel, față de luna decembrie 2019, numărul divorțurilor din ultima lună a anului trecut a crescut cu 43.

Datele disponibile pe ultimele 12 luni arată că, anul trecut, cele mai multe căsătorii au avut loc în perioada iulie-septembrie, iar cele mai multe divorțuri în intervalul iunie-octombrie. Tot anul trecut, din cauza crizei sanitare prin care trecem, numărul căsătoriilor a scăzut drastic în comparație cu anul 2019.

Imediat după Revoluția din 1989, tinerii erau mult mai dornici să-și unească destinele față de tinerii din generațiile actuale. În 1990, bărbații se căsătoreau, în medie, la vârsta de 25 de ani, iar femeile, la 22 de ani, arată o analiză a companiei Frames. În 2018, vârsta medie a tinerilor aflați la prima căsătorie a crescut până la aproape 32 de ani, în cazul bărbaților, și până la aproape 29 de ani, în cel al femeilor. Chiar dacă nu ne mai grăbim să ne căsătorim ca în urmă cu trei decenii, românii stau încă bine, din acest punct de vedere, față de alte state vecine, cum ar fi Ungaria sau Bulgaria.

Citit 927 ori Ultima modificare Vineri, 09 Aprilie 2021 03:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.