Regulament de botez pentru străzi

Regulament de botez pentru străzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oricât de amuzantă ni s-ar părea încurcătura de străzi Sapienţii - Pacienţii din schiţa lui Caragiale, în realitate nu am gusta prea mult o asemenea experienţă năucitoare.

Ca să nu ne mai rătăcim în hăţişuri de străzi şi numere poştale, aleşii locali au aprobat la recenta şedinţă Regulamentul privind Nomenclatura stradală pentru municipiul Galaţi.

Adoptând acest act, consilierii au ţinut seama şi de numeroasele solicitări privind atribuirea sau schimbarea de denumiri stradale, precum şi atribuirea de numere poştale pentru diferite tipuri de proprietăţi, persoane fizice, juridice sau ale Consiliului Local.

Consiliul Local, botezătorul

Potrivit Regulamentului, în Galaţi atribuirea sau schimbarea de denumiri pentru parcuri, pieţe, oboare, cartiere, străzi, staţii ale mijloacelor de transport în comun, precum şi pentru obiective şi instituţii de interes local se face prin Hotărâri ale Consiliului Local.

Compartimentul responsabil cu atribuirea de denumiri va demara procedura de atribuire de denumiri pentru imobilele proprietate particulară care la momentul obţinerii autorizaţiei de construire nu au denumire.

Solicitarea se face de către proprietarul imobilului sau de către asociaţia de proprietari.

„Se numeşte strada...”

Pot propune schimbarea sau atribuirea de denumiri persoanele fizice sau juridice interesate, consilierii locali, comisiile CL sau primarul, dar şi Compartimentul Strategie Dezvoltare şi Planificare Urbană din Primărie.

Denumirile cu caracter artistic, istoric, geografic, militar, politic vor fi, de preferinţă, legate de istoricul municipiului Galaţi sau al ţarii.

Numele de persoane se vor putea atribui la cel puţin 3 ani de la încetarea din viaţă a acestora.

Se va încerca, pentru o mai bună orientare, gruparea, pe cât posibil, pe zone, a denumirilor ce cuprind aceeaşi sferă de activitate, dar şi păstrarea denumirilor de artere care au intrat în tradiţia oraşului sau care au fost schimbate după anul 1990.

Aleşii vor urmări eliminarea situaţiilor în care două artere de categorii diferite (stradă, alee) se chemă la fel.

Indicatoarele pentru denumirea arterelor de circulaţie se vor fixa cel puţin în zona intersecţiilor, la loc vizibil, sau se vor înlocui, în situaţia deteriorării, prin grija Primăriei. De asemenea, vor fi verificate periodic, ca să nu dispară.

Numerele poştale

Proprietarii  imobilelor au obligaţia de a monta tăbliţe cu numerele poştale. Adresa poştală se stabileşte numai de către Compartimentul Strategie Dezvoltare şi Planificare Urbană din cadrul Primăriei.

Imobilele situate pe partea dreapta a arterei de circulaţie primesc numere cu soţ, iar cele situate pe partea stângă a arterei de circulaţie, numere fără soţ.

Pentru arterele de circulaţie radiale, numerotarea începe de la centru spre periferie.

În cazul pieţelor, numerotarea se face continuu, în sens invers acelor de ceasornic.

Divizarea ulterioară a unui imobil face ca la numărul poştal iniţial să fie adăugată o literă majusculă.

Regulamentul aprobat a fost afişat pentru consultare publică la Centrul de Relaţii cu Publicul al Primăriei, de pe strada Fraternităţii nr. 5.

Citit 1382 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.