COVID-19. Relaxare, reguli și restricții în Galați

COVID-19. Relaxare, reguli și restricții în Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Revenim și precizăm că, începând de vineri, 23 aprilie 2021, în municipiul Galați, unde incidența cumulată de infectare SARS-CoV-2 la 14 zile s-a redus la sub 3,5/1.000 de locuitori, sunt eliminate restricțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00, precum și obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să îşi organizeze şi să desfăşoare activitatea doar în intervalul orar 5.00-18.00.

Mai exact, conform dispozițiilor generale, valabile la nivel național, circulația persoanelor este, din nou, permisă până la ora 22,00 în weekend. În același context, activitatea operatorilor economici se poate desfășura până la ora 21,00 și poate fi reluată activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness, cu respectarea tuturor restricțiilor sanitare aferente.

Altfel, alături de obligativitatea purtării, în continuare, a măștilor de protecție în toate spațiile închise și deschise, rămân în vigoare toate restricțiile sanitare dispuse la nivel național referitoare la interzicerea desfășurării activităților HoReCa în spații închise, precum și cele privitoare la organizatorii de spectacole și jocuri de noroc.

O nouă relaxare a restricțiilor sanitare este posibilă doar în cazul coborârii sub pragul de infectare SARS-CoV-2 de 3‰.

Joi, 22 aprilie 2021, în municipiul Galați, rata de infectare se situa, conform datelor oficiale, la 3,16/1.000 locuitori.

Citit 7108 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.