Sacrificaţi la vârsta a treia

Sacrificaţi la vârsta a treia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După anunţul-şoc al preşedintelui Traian Băsescu, vârstnicii au început să plângă de îngrijorare 

„De aseară telefoanele mă sună încontinuu… Mă sună pensionarii şi plâng la telefon”.

„Îmi spun că vor muri de foame dacă li se vor reduce pensiile, aşa cum a spus domnul Băsescu”.

„Eu sunt fost marinar şi nu m-am impresionat în multe situaţii, dar să ştiţi că acum mi-a venit şi mie să plâng când i-am auzit pe vârstnici la telefon”, ne-a declarat, ieri, liderul Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader (FOTO).

Deşi multe voci spun că încă nu există certitudinea că pensiile se vor reduce cu 15 la sută sau că, din contră, ele se vor micşora, dar nu cu 15, ci cu 10 sau cinci la sută (mizându-se pe factorul psihologic, iar pensionarii chiar vor fi mulţumiţi că procentul diminuării nu va fi la fel cu cel anunţat iniţial), Cristea Toader nu îşi face iluzii:

„Eu cred că deja am fost sacrificaţi. Domnul preşedinte Băsescu ne-a sacrificat”.

„Puteau să găsească alte soluţii: să fi majorat TVA-ul şi cota unică cu câte doi la sută, sau puteau să reducă pensiile, dar doar cele de peste 20 de milioane de lei vechi, nu pe cele ale amărâţilor… Noi, pensionarii, suntem foarte supăraţi”.

Pentru a-şi exprima nemulţumirile, pensionarii gălăţeni intenţionează să picheteze, miercuri, 12 mai, Prefectura judeţului Galaţi.

„Vom fi acolo începând cu ora 10.00. Aşteptăm să vină în jur de 500 de pensionari, dar şi alte persoane afectate de măsurile anunţate…”.

„Am vorbit şi cu reprezentanţii sindicatelor…”, a declarat Cristea Toader, precizând că la acţiunea de protest participă trei asociaţii de profil: Asociaţia Europensionarilor din România, Alianţa Pensionarilor 2007 şi Uniunea Judeţeană a Pensionarilor.

„În următoarea perioadă de timp vom stabili un program comun cu alte asociaţii de pensionari din ţară, pentru a merge la Bucureşti să protestăm”, a adăugat Cristea Toader, care se pregăteşte de un discurs şi în Parlament, săptămâna viitoare, la dezbaterea proiectului de lege privind pensiile din sistemul public.

Citit 602 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.