De la 1 iulie, noi măsuri de relaxare

De la 1 iulie, noi măsuri de relaxare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, 24 iunie 2021, că Guvernul a aprobat noi măsuri de relaxare, de pe 1 iulie, care vor permite ca unitățile de cazare să fie ocupate 100 la sută, la spectacole să participe mai mult de 2.500 de persoane dacă sunt vaccinate și poartă mască, un program mai extins pentru baruri și cluburi dacă toți clienții sunt vaccinați și mai mulți participanți la evenimente private, precum nunți și botezuri, în anumite condiții.

Astfel, competițiile sportive se pot desfășura, în spațiile deschise sau închise, cu participarea spectatorilor până la 50 la sută. În anumite condiții, este permis un număr mai mare de participanți la spectacolele în aer liber și anume peste 2.500 de spectatori, cu toate persoanele vaccinate și cu reducerea spațiului alocat de la doi la un metru pătrat și cu purtarea măștii, 150 de persoane în exterior și 100 în interior la evenimente private și mese festive. La nunți și botezuri organizate în interior sunt permise maximum 300 de persoane vaccinate, cu asigurarea a doi metri pătrați pentru fiecare persoană, activitatea operatorilor economici se extinde până la ora 2,00, la fel și pentru baruri și cluburi, dacă toată lumea este vaccinată, fără a depăși 70 la sută din capacitatea spațiului, iar în unitățile de cazare nu mai există limitare a gradului de ocupare. De asemenea, se redeschid târgurile și talciocurile.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a completat că, pe lângă dovada vaccinării, persoanele participante la diferite spectacole și evenimente publice sau private pot arăta un test anti-COVID cu rezultat negativ sau o dovadă a trecerii prin boală.

Citit 4139 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iunie 2021 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.