Parteneriat la nivel judeţean pentru donarea de sânge

Parteneriat la nivel  judeţean pentru donarea de sânge
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi, 30 iunie, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, a fost aprobat parteneriatul cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) pentru organizarea unei campanii de donare de sânge în localitățile din județ. Concret, reprezentanții CRTS consideră că prin sprijinul acordat de CJ, de sensibilizare a populației din mediul rural, se va reuși creșterea numărului de donatori de sânge, prin organizarea de colecte mobile. 

“La ora actuală, în România este o criză majoră în ceea ce privește nevoia de sânge, astfel că au fost cazuri în care unii oameni nu au putut beneficia de transfuzie atunci când au avut nevoie. Dacă în urmă cu câţiva ani, la centrul de la Galaţi erau şi câte 100 de donatori pe zi, astăzi numărul a scăzut la mai puţin de jumătate. Oricare dintre noi poate fi erou donând sânge, salvând astfel cel puţin trei vieţi, mai ales că este vorba de o procedură simplă şi nedureroasă. Donând sânge, dăruim astfel viaţă. De aceea, pentru prima oară, în judeţul nostru, va fi organizată o amplă campanie de donare de sânge. Vom sprijini Centrul Regional de Transfuzie Sanguină cu tot ceea ce este nevoie şi ne vom implica activ în a facilita comunicarea cu toate UAT-urile din judeţ, astfel încât, în urma acestei campanii de donare de sânge, să fie salvate cât mai multe vieţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Pentru a fi donator de sânge trebuie îndeplinite câteva condiţii minime, privind vârsta, greutatea sau starea de sănătate. Pentru cei care donează sânge există şi o serie de beneficii, cum ar fi o zi liberă de la muncă, tichete de masă şi abonament gratuit de 45 de călătorii.

Citit 967 ori Ultima modificare Joi, 01 Iulie 2021 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.