APIA primește cereri pentru legumele din spații protejate

APIA primește cereri pentru legumele din spații protejate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că primește cereri de înscriere în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate pentru anul 2021, vechiul Program ”Tomata”, până cel târziu la data de 20 iulie 2021, inclusiv.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021, pentru ardei gras și/sau ardei lung, castraveți, tomate și vinete.

Plafonul total alocat acestei scheme de ajutor de minimis este de 150 de milioane lei, echivalentul a maximum 30,785 milioane euro, iar beneficiarii sunt producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, precum și producătorii agricoli persoane juridice.

Beneficiarul poate primi valoarea maxima de 2.000 euro, suma rezultata prin scăderea din 20.000 euro a sumei tuturor ajutoarelor de minimis primite pe durata a trei exerciții financiare, respectiv cele acordate în cele două exerciţii financiare precedente şi în exerciţiul financiar în cauză.

Producțiile minime pentru care se acordă ajutorul de minimis la 1.000 de metri pătrați cultivați sunt de 2,9 tone ardei gras și/sau lung în sere și respectiv 1,6 tone în solarii, 5 tone în sere și, respectiv 3 tone în solarii la castraveți, 8,5 tone în sere și 3,2 tone în solarii pentru tomate, iar pentru vinete, 3 tone în sere și, respectiv 2 tone în solarii.

Citit 1092 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.