Secție nouă de Pediatrie la Târgu Bujor

Secție nouă de Pediatrie la Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vineri, 2 iulie, la Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a fost semnat electronic contractul de finanţare pentru o nouă investiţie la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, mai exact, realizarea unei clădiri noi pentru secţia de Pediatrie.

“Când vorbim despre sănătate, în special despre sănătatea copiilor noștri, vom face mereu totul pentru ca medicii să facă performanță și să salveze astfel vieți. Saloanele noii secţii de Pediatrie de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor vor fi împărţite pe categorii de vârstă, iar părinţii vor avea spaţii special amenajate. Noul pavilion va avea un sistem de ventilaţie special, săli de joacă şi o cameră de zi pentru realizarea activităţilor şcolare. De asemenea, vor fi amenajate săli de consultaţii şi tratamente, cabinete medicale şi spaţii pentru hrănirea sugarilor. Clădirea va fi dotată inclusiv cu echipamente medicale moderne”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ. Noul pavilion va avea 25 de paturi, care vor fi împărţite în trei compartimente: pentru sugari, pentru preşcolari și, respectiv, pentru copiii şcolari. 

La Spitalul din Târgu Bujor sunt consultaţi şi trataţi anual aproximativ 1.300 de copii. Pe lista de echipamente medicale ce vor fi achiziţionate se regăsesc un ecograf doppler portabil, un electrocardiograf cu 12 canale, un defibrilator şi un monitor de funcţii vitale. Noua clădire, în suprafață de peste 300 de metri pătrați,  va fi amplasată în curtea Spitalului Orăşenesc. În spațiul eliberat din clădirea existentă va fi reamenajat compartimentul de medicină internă.

Valoarea totală a proiectului este de 926 mii euro, fonduri obţinute prin Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova.

Citit 1182 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.