Foşti elevi de la „Haret” aduc omagiu şcolii

Foşti elevi de la „Haret” aduc omagiu şcolii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clara Moraru (FOTO) este preşedinta Asociaţiei Femeilor Lidere din Luxemburg. Este gălăţeancă de-a noastră, din Tecuci, fostă elevă a Liceului „Spiru Haret”.

Ca un prinos adus instituţiei în care s-a format, pentru a ajunge atât de departe în viaţă, Clara Moraru şi-a propus să acorde o sponsorizare de 4.000 de euro pentru realizarea unui proiect de orientare profesională a tinerilor, intitulat „Motivaţie, performanţă, recompensă”.

Proiectul vizează îmbunătăţirea procesului de orientare profesională a elevilor prin intermediul unor activităţi specifice: dezbateri, documentare jurnalistică, festivitate de premiere a elevilor performeri, activitate de documentare asupra ofertei educaţionale în cadrul universităţilor din marile oraşe.

Totodată se va înfiinţa un spaţiu de documentare şi un centru de consiliere a carierei profesionale (se urmăreşte utilizarea tehnologiilor informatice şi de comunicare în consilierea carierei prin crearea unui site, a unor pliante, broşuri, portofolii, reviste, prezentări PowerPoint, chestionare; prin derularea unor activităţi de voluntariat) şi la instituirea bursei olimpice „Clara Moraru”, pentru elevii cu rezultate de excepţie la fazele naţională şi internaţională a olimpiadelor şi concursurilor şcolare.

„Tinerii vor fi permanent încurajaţi să utilizeze sursele alternative utile obţinerii de date necesare, să facă apel la creativitate, să identifice pluralitatea soluţiilor”.

„Vor primi asistenţă pentru prezentarea la interviul de selecţie şi asistenţă pentru utilizarea internetului în căutarea unui loc de muncă. Vor fi pregătiţi să lucreze în echipă  şi să aplice noţiuni ca managementul carierei şi managementul timpului”, ne-a declarat directoarea adjunctă a liceului Rodica Cristovic.

Anul acesta, bursa „Clara Moraru” va fi acordată lui Adrian Ciocan - cel care s-a calificat în lotul lărgit pentru internaţionala olimpiadei de informatică.

Cu astfel de oameni, instituţia se poate mândri şi poate culege şi roadele.

Citit 1212 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.