Oaspeţi din celălalt capăt al ţării la Grădiniţa Nr. 5

Oaspeţi din celălalt capăt al ţării la Grădiniţa Nr. 5
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cadrele didactice de la Grădiniţa nr. 5 „Elena Doamna” Galaţi au arătat că distanţa nu înseamnă mare lucru atunci când doreşti neapărat să realizezi ceva, primind oaspeţi dragi tocmai din celalalt capăt al ţării, de la Grădiniţa „Holcim” - Aleşd, jud. Bihor.

Nevoia de cunoaştere a unor lucruri noi, a unor oameni noi, cu obiceiuri şi viziuni diverse, a determinat colectivul de cadre didactice de la grădiniţa gălăţeană să iniţieze parteneriatul cu această unitate.

Piticii grădiniţei, coordonaţi de doamnele educatoare, au arătat că pot învăţa orice, din orice, acesta fiind de fapt şi subiectul parteneriatului: „Activităţile extracurriculare şi importanţa lor în grădiniţă”.

„Au rememorat năstruşniciile lui Nică, cântul vesel şi hora moldovenească, dar au arătat că ţin pasul şi cu aspectele moderne ale vieţii, prin paşi de vals, tango, scene de teatru şi exprimare liberă în limba engleză”.

„Ţinutele impecabile, ambiţia de a se autodepăşi, de a arăta că sunt mici mândri moldoveni, au transformat întâlnirea de la Grădiniţa «Elena Doamna» într-un prilej de veselie în care ne-am putut demonstra ospitalitatea”, ne povesteşte directoarea Oana Enache modul în care s-au desfăşurat activităţile.

Întâlnirea a continuat la „Vatra cu Dor” din satul Şiviţa, comuna Tuluceşti, mirific loc al poveştilor şi al tradiţiilor moldoveneşti construit cu multă dăruire de artistul Paul Buţa.

Jocul măştilor, hora moldovenească, tradiţiile şi meşteşugurile locale au fost la ele acasă.

Citit 936 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.