Copil lovit de o creangă desprinsă dintr-un copac
Foto: Remus Basalic

Copil lovit de o creangă desprinsă dintr-un copac
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un incident petrecut joi dimineață arată din nou cât de periculoase pot fi spațiile publice din municipiul Galați. Un băiat de nouă ani a fost lovit de o creangă desprinsă dintr-un copac, în timp ce mergea pe un trotuar de pe strada Siderurgiștilor. Evenimentul a avut loc chiar sub privirile înspăimântate ale mamei. Din fericire, starea copilului este acum una stabilă, însă situația ar fi putut deveni una tragică, mai ales că lângă băiatul doborât de creanga groasă se afla și fratele său mai mic.

Anca Sterian mergea împreună cu cei doi copii la medicul de familie. Într-o clipă, femeia a văzut cum o creangă destul de groasă pică peste băiatul mai mare. Lovitura a fost destul de puternică încât copilul să fie doborât. ”Cu cel mic mergeam înainte, cel mare venea din spate. Pur și simplu i-a căzut o creangă foarte groasă și l-a doborât la pământ. Bătea vântul tare. O persoană dintr-o mașină a sunat la ambulanță. Copilul era speriat, îi curgea sânge din nas. Doamne ferește, dacă ar fi căzut pe cel mic ar fi fost și mai grav. Ne este teamă acum”, a povestit femeia.

Ambulanța venită la fața locului i-a acordat primul ajutor, după care l-a dus la Spitalul de Copii. ”Băiețelul suferise un traumatism cranio-facial. Practic, creanga i-a căzut pe față, lovindu-l la nas. Avusese și o sângerare pe una din nări, care s-a oprit apoi spontan”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Galați.

Cu toate că nu se mai află în pericol, băiatul a rămas internat în spital, pentru altă problemă medicală. ”Copilul este într-o stare generală bună, echilibrat, puțin speriat, cu niște escoriații (julituri –n.red.) minore, un traumatism minor de piramidă nazală. Rămâne internat pentru o afecțiune intercurentă. Suferă de o viroză respiratorie de căi inferioare, acesta este motivul pentru care rămâne”, a explicat dr. Iuliana Moraru, directorul medical al Spitalului de Copii Galați.

Într-un punct de vedere transmis, reprezentanții Primăriei Galați spun că regretă ceea ce s-a întâmplat. ”Este un accident regretabil, o situație excepțională cauzată de vântul foarte puternic din aceste zile. Menționăm că se fac zilnic fasonări și tăieri de crengi și arbori uscați, prin intermediul serviciului public de specialitate”, a declarat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Galați. 

Citit 2515 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iulie 2021 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.