Copil lovit de o creangă desprinsă dintr-un copac
Foto: Remus Basalic

Copil lovit de o creangă desprinsă dintr-un copac
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un incident petrecut joi dimineață arată din nou cât de periculoase pot fi spațiile publice din municipiul Galați. Un băiat de nouă ani a fost lovit de o creangă desprinsă dintr-un copac, în timp ce mergea pe un trotuar de pe strada Siderurgiștilor. Evenimentul a avut loc chiar sub privirile înspăimântate ale mamei. Din fericire, starea copilului este acum una stabilă, însă situația ar fi putut deveni una tragică, mai ales că lângă băiatul doborât de creanga groasă se afla și fratele său mai mic.

Anca Sterian mergea împreună cu cei doi copii la medicul de familie. Într-o clipă, femeia a văzut cum o creangă destul de groasă pică peste băiatul mai mare. Lovitura a fost destul de puternică încât copilul să fie doborât. ”Cu cel mic mergeam înainte, cel mare venea din spate. Pur și simplu i-a căzut o creangă foarte groasă și l-a doborât la pământ. Bătea vântul tare. O persoană dintr-o mașină a sunat la ambulanță. Copilul era speriat, îi curgea sânge din nas. Doamne ferește, dacă ar fi căzut pe cel mic ar fi fost și mai grav. Ne este teamă acum”, a povestit femeia.

Ambulanța venită la fața locului i-a acordat primul ajutor, după care l-a dus la Spitalul de Copii. ”Băiețelul suferise un traumatism cranio-facial. Practic, creanga i-a căzut pe față, lovindu-l la nas. Avusese și o sângerare pe una din nări, care s-a oprit apoi spontan”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Galați.

Cu toate că nu se mai află în pericol, băiatul a rămas internat în spital, pentru altă problemă medicală. ”Copilul este într-o stare generală bună, echilibrat, puțin speriat, cu niște escoriații (julituri –n.red.) minore, un traumatism minor de piramidă nazală. Rămâne internat pentru o afecțiune intercurentă. Suferă de o viroză respiratorie de căi inferioare, acesta este motivul pentru care rămâne”, a explicat dr. Iuliana Moraru, directorul medical al Spitalului de Copii Galați.

Într-un punct de vedere transmis, reprezentanții Primăriei Galați spun că regretă ceea ce s-a întâmplat. ”Este un accident regretabil, o situație excepțională cauzată de vântul foarte puternic din aceste zile. Menționăm că se fac zilnic fasonări și tăieri de crengi și arbori uscați, prin intermediul serviciului public de specialitate”, a declarat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Galați. 

Citit 2408 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iulie 2021 16:25

4 comentarii

 • postat de @george
  Vineri, 23 Iulie 2021 23:26
  77.81.24.***
  George, panaramă boschetară, tu ești ILEGAL DE PROST !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de dgi
  Vineri, 23 Iulie 2021 14:04
  81.196.245.***
  Primaria dispune ce trebuie taiat sau toaletat in baza solicitarilor sau daca considera acest lucru necesar si da comanda la Gaspodarie Urbana care se conformeaza. Chiar daca nu sunt perfecti cei de la Gospodarie Urbana, crsd ca nu se pot pune toate numai in carca lor. Poate ar trebui ca un ziarist implicat sa afle si sa scrie clar ce atributii au societatile primariei si sa intelegem cui trebuie reclamat un eveniment sau un inconvenient atunci cand apare. Daca noi ca cetateni vom fi corecti poate intr-un interval rezonabil vor deveni si cei platiti din taxele noastre la fel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 23 Iulie 2021 10:18
  89.136.76.***
  Daca nu-s firme de casa ale PSD nu se poate ca nu se mai poate fura, delapida si spala banii.
  4
  25
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 23 Iulie 2021 08:41
  5.13.201.***
  Orasul este plin de copaci uscati de diferite dimensiuni. Daca nu dovedesc cei de la Gospodarie Urbana (Dir. Dragos Magearu) DE CE nu incheie contracte de colaborare cu alte firme (sigur sunt in Galati ca "balta are peste ca doar nu se pune problema lor adica a banilor asa a declarat primarul Pucheanu cand a fost vorba de Plaja de la Turn" sau sa renunte la cateva studii de prefezabilitate pentru proiecte care sigur nu au vreo soarta de executie) sau chiar sa EXTERNALIZEZE acest serviciu ca este DE LUCRU in Galati. Sau viata oamenilor NU CONTEAZA decat in ziua votului la locale odata la 4 ani ?
  3
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.