Soluţii pe timp de criză – Becurile din casă

Soluţii pe timp de criză – Becurile din casă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În continuare primim de la dumneavoastră, cititorii noştri, sfaturi anticriză. Mulţumindu-le celor care ne-au scris pe mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi aşteptând sugestiile dumneavoastră şi trimise „clasic”, prin poştă, pe adresa Galaţi, strada Domnească nr. 68, vă prezentăm sfaturile anticriză pe ziua de astăzi.

„Poate o să vi să pară de fiţe, dar să ştiţi că la mine, în buzunar, se simte economia despre care vreau să vă spun şi vouă. Vorbesc de becurile din casă”.

„Înainte aveam becuri normale, de câte 100 W şi când am făcut socoteala, m-a apucat durea de cap: în sufragerie aveam 5 becuri, unul pe hol, unul la bucătărie, câte unul în fiecare cămară, plus baia, plus dormitorul mic… asta ca să nu mai calculez şi becurile de la cele 3 veioze!”

„Cum nu pot să «tai» din energia electrică pentru maşina de spălat, aspirator, frigider sau televizor, m-am gândit că aş putea economisi printr-un consum mai eficient al becurilor”.

„Aşa că am decis să cumpăr becuri moderne, halogene, din acelea care nu au filament, ci tuburi cu gaz, care consumă mult mai puţin. Este drept, aceste becuri costă mai mult atunci când le cumperi, însă chiar consumă mai puţin. La mine s-a simţit la factură şi chiar m-am bucurat că am făcut treaba asta”.

2Bine, acum trebuie să vă spun că am şi mai multă grijă să închid şi lumina dacă ies dintr-o cameră… Până la urmă, dacă nu stau acolo, de ce să ardă becul? Când am impresia că sunt prea econoamă şi că pic în zgârcenie, mă liniştesc la gândul că… am o atitudine ecologică”, ne-a scris Larissa.

La sugestia ei, încă un sfat anticriză din partea "Vieţii libere": nu mai mergeţi la cumpărături fără mărunţi la voi!

Dacă în urmă cu câteva luni vă convenea să lăsaţi pe la casierii câte 50 de bani, acum, cu siguranţă că aţi putea găsi întrebuinţări mai bune mărunţilor…          

Până data viitoare, criză uşoară!

Citit 1518 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.