Pensionarii gălățeni s-au întâlnit cu premierul
Foto: Marian Calestru

Pensionarii gălățeni s-au întâlnit cu premierul
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Câțiva vârstnici gălățeni, reprezentanți ai Alianței Pensionarilor pentru Conciliere Galați, s-au întâlnit, vineri seară, în sediul Prefecturii, cu premierul Florin Cîțu. Aceștia i-au solicitat să urgenteze recalcularea pensiilor, i-au explicat că, la ora actuală, există diferențe foarte mari, deoarece „s-a ieșit pe pensii diferite. Avem aceleași punctaje, dar pensiile sunt diferite”, au spus oamenii.

Cu toate că premierul s-a întâlnit cu ei, așa cum le promisese anterior, atunci când îl așteptaseră la Grădina Botanică și în ciuda faptului că i-a ascultat și că și-a notat tot ce au discutat, oamenii cred că recalcularea se va face „la calendele grecești”. „Am făcut foarte multe diligențe, de la sfârșitul anului, pe nerespectarea Legii 127/2019, Legea pensiei, despre care prim-ministrul spune că ar fi în vigoare, dar în realitate toate actele normative care au fost emise de dna Turcan au la bază Legea 263/2010, care este abrogată. Este o inadvertență pe care i-am adus-o la cunoștință și prim-ministrului. A rămas puțin mirat. Dna Turcan a spus că recalculările se vor face într-o perioadă de trei ani, dumnealui spune că a urgentat prin PNRR ca să se facă recalcularea cât mai rapid. Eu cred că la calendele grecești se vor face aceste recalculări, pentru că nici ei nu știu pe ce lege ființează aceste pensii sau aceste modalități de a ieși la pensie, aceste dosare care se fac”, au mai spus reprezentanții Alianței Pensionarilor pentru Conciliere Galați.

Aceştia au afirmat că i-au mai prezentat premierului problematica soțului supraviețuitor, a venitului global, a celorlalte drepturi care nu au avut caracter permanent și care nu au fost luate în calcul.

Citit 2538 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.