Gălăţeni care se răzbună pe echipajele Ambulanţei

Gălăţeni care se răzbună pe echipajele Ambulanţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Or fi de vină sărăcia şi disperarea, dar cu siguranţă putem da vina şi pe lipsa de educaţie, pe prostie, pe beţie şi pe răutate! Vorbim despre cauzele atitudinii violente pe care tot mai mulţi gălăţeni o adoptă în timp ce primesc îngrijiri din partea personalului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

„În cursul zilei de ieri, un echipaj de-al nostru a întâmpinat greutăţi în timp ce intervenea pentru a ajuta un pacient la Pechea. Bărbatul era în stare avansată de ebrietate şi tocmai fusese agresat”.

„Mai mulţi prieteni ai victimei au început să lovească maşina de ambulanţă, din cauză că li se părea că aceasta nu demarează la timp. L-au înjurat pe şofer şi au alimentat în continuare starea conflictuală”, a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi (FOTO).

„În aceeaşi după-amiază, un alt echipaj a trecut printr-o situaţie limită, în oraş de această dată. Un bolnav a agresat o asistentă de pe ambulanţă, a zgâriat-o şi a încercat să o muşte”, a mai spus dr. Polinschi.

Tot mai agresivi cu salvatorii!

„Din nefericire, astfel de cazuri sunt tot mai dese. Chiar dacă Poliţia intervine la faţa locului şi ne ajută, arareori echipajele ne însoţesc până la spital. Iar pe drum unii dintre pacienţi devin violenţi”.

„În astfel de cazuri, parcă e oarecum de înţeles faptul că oamenii noştri ajung să se teamă să acţioneze potrivit protocolului. Sigur că există un spor de periculozitate, dar ce te faci în momentul în care riscurile şi daunele depăşesc beneficiile?” se întreabă, pe bună dreptate, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Violenţa: racilă veche

„Viaţa liberă” v-a relatat, în urmă cu ceva vreme, cazul asistentei bătute în Micro 16, chiar în maşina de ambulanţă, de un pacient căruia îi administra o perfuzie şi care, trezit brusc din beţie, trebuie să o fi confundat cu vreun tovarăş de fapte vitejeşti.

Halucinantă a fost şi situaţia în care s-a aflat altă asistentă, sechestrată într-un apartament şi ameninţată cu un cuţit de soţul pacientei pe care mersese să o ajute. Atunci ambulanţierul s-a luptat cu bărbatul agresiv şi l-a dezarmat.

Şi acum, după luni bune de la eveniment, scenele par tot desprinse dintr-un film de acţiune în care nimeni nu şi-ar dori să fie protagonist. Iar asistenta sechestrată atunci povestea că nu este prima dată când o rudă a unui pacient o agresează.

E de la sine înţeles că nu se cade să reacţionăm aşa, în nicio situaţie. Să nu uităm că echipajele Ambulanţei au destulă bătaie de cap în timpul intervenţiei cu procedurile medicale specifice şi că oamenii respectivi sunt acolo ca să ne ajute.

Chiar dacă uneori operaţiunile de salvare decurg mai anevoios din motive obiective, bine ar fi să nu ne pierdem chiar orice urmă de umanitate.

Citit 791 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.