Doruleţ Resmeriţă: „Profesorii de matematică tineri sunt slab pregătiţi”

Doruleţ Resmeriţă: „Profesorii de matematică tineri sunt slab pregătiţi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma unor anchete realizate pe baza rezultatelor la evaluarea naţională la matematică, conducerea ISJ a constatat că cele mai proaste note s-au obţinut acolo unde profesorii sunt suplinitori sau sunt debutanţi.

„Din nefericire, avem locuri titularizabile la matematică pe care anual nu reuşim să le acoperim, deoarece absolvenţii de facultate din ultimele generaţii nu reuşesc să ia note peste 7.00. Sincer vă spun că absolvenţii de la CNVA s-ar descurca mult mai bine decât ei”.

„Ceea ce denotă faptul că spre facultăţile de matematică se duc în ultima vreme numai absolvenţi de liceu de o calitate îndoielnică. Anul acesta am 30 de locuri libere pentru titularizarea la matematică, un lucru cu care nu ne putem mândri”, ne-a declarat inspectorul general Doruleţ Resmeriţă (FOTO).

Din nefericire, după cum stau lucrurile în învăţământ şi la salariile pe care le iau profesorii, din ce în ce mai mici, comparativ cu criza şi inflaţia, vor fi încurajaţi să aleagă profesia de dascăl absolvenţi din ce în ce mai slab pregătiţi.

Rezultatul va fi devastator: generaţiile pregătite de ei vor fi şi mai slabe – adică, probabil, viitorii profesori de matematică.

Citit 2190 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.