După 55 de ani, emoţiile îi încearcă şi pe sportivi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acum mai bine de jumătate de veac, la Galaţi funcţiona una dintre cele 5 Şcolii Medii Tehnice de Cultură Fizică din ţară. În urmă cu 55 de ani, 49 de absolvenţi ieşeau de pe băncile acestui colegiu gălăţean.

Sâmbătă, o parte dintre foştii colegi, dar şi dintre foştii lor profesori, veniţi din toate colţurile ţării, dar şi de peste graniţă, s-au revăzut în oraşul de la Dunăre, în clădirea Seminarului Teologic, unde au învăţat.

Întâlnirea a fost cu atât mai emoţionantă cu cât dintre absolvenţii de altădată trăiesc mai puţin de jumătate, iar dintre profesorii lor nici măcar atât. Momentul de reculegere pentru cei dispăruţi a fost păstrat în liniştea cea mai solemnă.

În sălile care altădată i-au găzduit pe toţi, profesorul de educaţie fizică Nicolae Dordea, de altfel cel care a organizat întâlnirea, a ţinut şi cuvântarea din deschiderea festivităţii.

Acesta nu a trecut sub uitare valorile sportive ieşite de pe băncile acestei şcoli: Ion Peicin, campion naţional la categoria uşoară de box, Gheorghe Bădulescu, campion mondial cu echipa de handbal a României, Nicolae Dordea, Elena Kelerman, Ion Leu, componenţi ai lotului naţional de atletism, Florin Balaeş, antrenor al echipei naţionale de volei.

În amintirea anilor care nu se mai întorc niciodată, profesorii Drăguţa Manolescu, Ioan Cucu şi Adrian Marian au strigat din nou catalogul. Tot pentru a potoli nostalgia, foşti elevi şi foşti profesori au colindat prin sălile de clasă ale Seminarului, clasele lor de odinioară.

Ei nu s-au despărţit înainte să-şi promită că, de acum înainte, se vor revedea în fiecare an, în luna iunie.

Citit 724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.