Liceenii, în concurs AutoCAD la Facultatea de Mecanică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Zilelor porţilor deschise” de la Facultatea de Mecanică a Universităţii „Dunărea de Jos” s-au încheiat în laboratoarele Catedrei de Organe de Maşini şi Grafică, unde s-a desfăşurat Concursul de Reprezentări Grafice în AutoCAD pentru liceenii din judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea.

Aflat la a treia ediţie, concursul a fost un bun prilej pentru elevii de liceu de a intra în contact cu cadrele didactice ale Facultăţii de Mecanică pentru a se informa asupra programelor de proiectare asistată de calculator pe care studenţii Facultăţii de Mecanică le pot asimila: AutoCAD, CATIA, Solid Edge, Solid Works, Inventor.

„Facultatea de Mecanică se numără printre puţinele facultăţi din ţară în care aceste programe sunt predate studenţilor din ciclul de licenţă sau master, facilitându-le astfel absolvenţilor angajarea în întreprinderi cu renume din SUA, Canada, Europa”.

„Pe adresa facultăţii sosesc şi oferte de angajare de la firme din ţară, cum ar fi Dacia Piteşti, precum şi oferte de efectuare a practicii de producţie, acestea datorându-se tocmai programelor de proiectare asistată însuşite de absolvenţii Facultăţii de Mecanică din Galaţi”, a declarat decanul facultăţii, prof. dr. Cătălin Fetecău.

Organizat de prof. dr. Ioan Baicu, concursul a beneficiat de importante premii: echipamente pentru computer, dar şi scutirea de taxă la înscrierea pentru admiterea la Facultatea de Mecanică.

Citit 1421 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.