* La Medicină şi Farmacie nu mai sunt locuri * Luni încep înscrierile *
Încă mai puteţi obţine un loc fără taxă la Universitatea „Dunărea de Jos”. După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu, „pentru sesiunea din septembrie a Admiterii 2011, la studii universitare de licenţă, Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi oferă 382 de locuri la buget (dintre care 9 pentru rromi) şi 948 la taxă.
Locurile pentru rromi sunt la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (6) şi la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (3). Facultatea de Medicină şi Farmacie este singura din UDJ unde toate locurile au fost ocupate încă din vară. Cele mai puţine locuri disponibile sunt la facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport şi la cea de Arte, iar cele mai multe sunt la Mecanică”.
Faţă de 2010, s-au ocupat mai multe locuri cu taxă
În ansamblu, situaţia este asemănătoare cu cea de anul trecut: „În 2010, în sesiunea din septembrie, erau disponibile 320 de locuri la buget, din care 3 pentru rromi. O situaţie diferită este în cazul locurilor cu taxă. Se pare că au fost căutate într-o măsură mai mare anul acesta. În 2010, în sesiunea din iulie au fost ocupate 25 la sută dintre locurile la taxă scoase la concurs de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. În acest an, în sesiunea din iulie au fost ocupate peste 40 la sută dintre locurile cu taxă oferite de Universitatea gălăţeană”, ne-a declarat Luiza Şerbănescu.
Situaţia locurilor pe facultăţi
Situaţia pe facultăţi este următoarea: la Mecanică mai sunt 122 de locuri la buget şi 124 la taxă; la Arhitectură Navală – 8 locuri la taxă; la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică – 59 de locuri la buget şi 144 la taxă; la Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu – 57 la buget şi 59 la taxă; la Facultatea de Inginerie din Brăila – 27 la buget şi 100 la taxă; la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor – 51 la buget şi 115 la taxă; la Ştiinţe şi Mediu – 33 la buget, 45 la taxă; la Litere – 4 la buget, 67 la taxă; la Economie şi Administrarea Afacerilor – 8 la buget (din care 3 pentru rromi) şi 39 la taxă, la Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - 10 la buget (dintre care 6 pentru rromi) şi 44 la taxă; la Istorie, Filosofie şi Teologie – 7 la buget şi 92 la taxă; la Arte – 3 la buget şi 46 la taxă, la Educaţie Fizică şi Sport - 63 la buget şi 65 la taxă.
Înscrierea – între 12 şi 14 septembrie
Aşa după cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, înscrierea la Universitatea „Dunărea de Jos”, studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, pentru sesiunea de toamnă se va face între 12 şi 14 septembrie. Între 15 şi 16 septembrie, va avea loc susţinerea probelor – acolo unde este cazul, la Facultăţile de Medicină şi Farmacie, Educaţie Fizică şi Sport, Arte şi Litere, sau Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de afişarea rezultatelor şi depunerea diplomelor de bacalaureat în original, iar pe 17 şi 18 septembrie vor avea loc redistribuirile şi afişarea finală a rezultatelor, respectiv depunerea diplomelor de bacalaureat în original.
Nu va fi concurenţă mare
Candidaţii la admiterea de toamnă au în total 1330 de locuri (la buget şi cu taxă). Dacă Universitatea s-ar baza numai pe cei 425 de elevi gălăţeni care au promovat bacalaureatul în a doua sesiune, cu siguranţă nu şi-ar face planul. De obicei, la Galaţi se înscriu şi elevi din judeţele limitrofe Brăila, Vrancea şi Tulcea. Chiar şi dacă toţi elevii promovaţi în această sesiune din cele patru judeţe s-ar înscrie la „Dunărea de Jos”, abia dacă s-au ocupa toate locurile. Cifrele actuale arată că admiterea va avea per total o concurenţă slăbuţă. Cu siguranţă vom şti abia după finalizarea înscrierilor.
R.A.P.
Citeşte şi Dunărea de Jos - categoria a II-a, Danubius - categoria a III-a, un articol despre clasificarea universităţilor din România