Firmele din Depozit cer soluţii pentru a-şi continua activitatea. 1.500 de angajaţi, captivi în şantier (FOTO)

Firmele din Depozit cer soluţii pentru a-şi continua activitatea. 1.500 de angajaţi, captivi în şantier (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Printr-o scrisoare transmisă atât Primăriei Galaţi, cât şi redacţiei ziarului „Viaţa liberă”, şapte agenţi economici din Depozitul din Micro 39 roagă autorităţile şi constructorii să le permită să-şi desfăşoare în continuare activitatea. Adică să găsească o soluţie pentru a permite accesul autovehiculelor în incinta platformelor Galgros SA, Fricom SA, Comrimet SA, Galatex SA, Rolland SRL, Zoryan Ferm SRL şi Baby Star Com Impex SRL, societăţi proprietare de spaţii comerciale.

În documentul transmis, reprezentanţii legali ai celor şapte agenţi economici spun că au aflat din presă despre restricţiile de trafic anunţate de Primăria Galaţi pentru desfăşurarea lucrărilor de modernizare a bulevardului George Coşbuc. Mai exact despre faptul că, în perioada 20 ianuarie - 20 mai 2022, se închide circulația rutieră pe bulevardul Henri Coandă și pe bulevardul George Coșbuc, după cum urmează: închiderea totală a circulației pe bulevardul Henri Coandă, tronsonul cuprins între acces magazinul Kaufland și bulevardul George Coșbuc; închiderea totală a circulației pe bulevardul Coșbuc, tronsonul cuprins între Henri Coandă și Drumul de Centură.

Agenţii economici roagă autorităţile să găsească o soluţie pentru a permite accesul autovehiculelor în incinta platformelor Galgros SA, Fricom SA, Comrimet SA, Galatex SA, Rolland SRL, Zoryan Ferm SRL şi Baby Star Com Impex SRL, societăţi proprietare de spaţii comerciale: "Menţionăm că în acest perimetru îşi desfăşoară activitatea peste 1.000 de persoane juridice - societăţi comerciale - chiriaşi ai societăţilor mai sus amintite, care au aproximativ 1.500 de angajaţi. Principalul obiect de activitate al acestor agenţi economici este vânzarea cu amănuntul sau angro a mărfurilor alimentare şi nealimentare.

Or măsurile dispuse conduc practic spre încetarea activităţii tuturor societăţilor comerciale aflate în acest perimetru, deoarece clienţii - în general persoane fizice - nu mai pot ajunge la magazine şi nici aprovizionarea acestora nu mai este posibilă.

Vă rugăm ca, împreună cu firmele de construcţie implicate în realizarea lucrărilor de modernizare să găsiţi soluţii practice pentru a permite desfăşurarea în continuare a activităţii acestor societăţi, aşa cum aţi găsit în privinţa funcţionării magazinului Kaufland, situat mai jos cu 500 de metri pe aceeaşi stradă. De asemenea, vă solicităm să dispuneţi firmelor de construcţie implicate efectuarea cu celeritate a lucrărilor ce impun acest blocaj, în vederea reluării circulaţiei pe bulevardul Henri Coandă, tronsonul cuprins între acces magazinul Kaufland şi bulevardul George Coşbuc", se arată în adresa celor şapte agenţi economici.

Ia muncitorii de unde nu-s!

Sâmbătă, la ore diferite - 10,30 şi, respectiv, la 15,00 - am vizitat şi noi zona de lucrări care îi afectează pe cei şapte agenţi economici. N-am găsit constructori, deşi vremea nu era atât de aspră. În schimb, i-am văzut pe gălăţeni cum fac slalom printre garduri, căutând podeţe de trecere, încercând să fie atenţi să nu se împiedice sau să cadă.

Şi am mai remarcat că, de atâta şantier, nici măcar panoul investiţiei cu fonduri europene nu a rezistat şi s-a frânt.

Revenind la solicitarea agenţilor economici, aşteptăm şi noi răspunsul autorităţilor locale.

Lucrări până la toamnă

Data de 30 septembrie 2022 ar trebui să fie "borna" pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai şi a carosabilului pe axa Traian Vuia - Henri Coandă - George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Alexandru Măcelaru), conform datelor transmise de Primărie, la solicitarea noastră. Reamintim, contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat în februarie 2020, cu asocierea Lemacons SRL - Tancrad SRL - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL. Valoarea lui a ajuns să depăşească 106,53 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

Foto: D.C. Predescu și Anca Melinte

Citit 12306 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 00:52

7 comentarii

 • postat de US(S)R-istul/PDL-istul/băsistul Palumumăsa
  Marți, 01 Februarie 2022 09:54
  5.13.214.***
  @ paloma

  Pe logica ta, la un asemenea raționament de c0călar ciochist, tu ce ești?
  Băsist/PDL-ist ciochist scele rat sau US(S)R-ist din ăla "nou" care nici el nu știe ce vrea și nici el nu știe ce este...???
  Ce vă mai tot place unora din voi să molfăiți...

  Ce vă msi place g0lănia și ura/mânia...că atâta vă duce mintea, atâta puteți. Și apoi tot voi sunteți ăi ce vă mirați ca "deștepții"("BINE"înțeles) că ce rău trăiți voi și cât de "regește" trăiesc t0rț!onarii voștri carr vă ziceau vouă că g0lănia/înjurătura este "opinie politică"(dar doar atunci când sunteți voi "opinați politic", înjurați).

  Păcat de nația asta, de ce a ajuns...
  Dar este că needucația, maneaua și sarmaua(râgâietton) vă plac???

  Când școală ioc, educația d-acasă ioc...

  Nația asta nu va evolua/avansa niciodată dacă nu va învăța să treacă peste(să se lepede de) golănie/cocălărism și ură.
  2
  0
  Raportează
 • postat de Bau-Bau
  Luni, 31 Ianuarie 2022 22:27
  82.79.132.***
  am si eu o intrebare ... de ce in 30 ani nu s-a investit de proprietari in caile de acces? tot un drum dus .... si unu intors ... si o jumatate de drum cu niste cratere ... iar acum ne plangem ca pe unde intra clientii???!!! Cand 99% din magazine au cam aceeasi marfa?!!!!
  3
  4
  Raportează
 • postat de Vai de noi!
  Luni, 31 Ianuarie 2022 10:11
  37.201.7.***
  Lasa ca asa ne trebuie. Ce primar bun avem!? Frumos si harnic ca el nu mai e altul sub soare! :))) Intotdeauna conducatorii sunt oglinda celor pastoriti. Asa cum muncesc cei de pe santier, asa se munceste si in primarie sau guvern. Din pacate mai bine nu se poate. Am mai scris pe aici. Schimbarea trebuie sa vina de jos, nu asteptati de la politicieni ca nu au nimic de oferit.
  5
  21
  Raportează
 • postat de Cristi
  Luni, 31 Ianuarie 2022 08:15
  84.243.108.***
  1000 de societati cu 1500 de angajati ,,mai taie din ele dale dreaq'', accesul se poate face prin aleea de acces nord din centura. Dar na, totul e grele la noi, vrem modernizare fara praf si fara limita de viteza.
  19
  15
  Raportează
 • postat de Ren
  Luni, 31 Ianuarie 2022 04:43
  5.13.164.***
  La viteza cu care se lucreaza , o zi ii vezi pe santier , trei zile bate vantul , nu sant deloc , cred ca termina peste 3 ani acele lucrari .
  7
  33
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 31 Ianuarie 2022 00:14
  5.13.209.***
  Hai psd-istii bateti din palme !!! Mergeti la noul sediu, fosta BCR sa va platiti taxele !!! Ciocu' mic, ca va luam si tarabele !!!
  25
  42
  Raportează
 • postat de Ion
  Duminică, 30 Ianuarie 2022 21:17
  109.166.137.***
  Mai e o întrare.
  9
  41
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.