Elevii şi Thalia la Dramaticul brăilean

Elevii şi Thalia la Dramaticul brăilean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Concurenţi din întreaga ţară * Premii, pe secţiuni – individual, scenete, trupe, creaţie * Au participat şi elevi de la trei şcoli gălăţene *

Festivalul - concurs de teatru şcolar „I. L. Caragiale”, desfăşurat la Teatrul „Maria Filotti” Brăila, a ajuns la ediţia a X-a. Participanţii -  elevi interpreţi de poezie sau monolog, trupe şi grupuri de la şcoli gimnaziale şi licee din municipiul şi judeţul Brăila, dar şi din multe alte judeţe ale ţării, printre care şi Galaţiul.

Cei mai puţini concurenţi, 6 în total, s-au înscris la categoria claselor I – VIII, secţiunea „Interpretare” – monolog.

Gălăţenii participanţi în competiţie – în anii trecuţi, elevii actori au obţinut premii importante la festivalul brăilean - sunt de la Colegiul naţional „Calistrat Hogaş”, Şcoala cu clasele I – VIII „Gala Galaction”,  Şcoala Gimnazială „Ludovic Cosma”. 

Organizatorii manifestării - prin care se încearcă an de an o mai rapidă apropiere a tinerilor de fenomenul teatral, de studiul extraşcolar şi, de ce nu, de lectură - sunt Teatrul „Maria Filotti”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Primăria municipiului Brăila.

Se vor acorda premii la fiecare din secţiunile competiţiei, între care menţionez “Interpretare individual” – recitări, monolog, “Interpretare grupuri”, “Creaţie”.

Prin acest festival se fac, uneori, remarcaţi elevi care altfel nu ies în evidenţă dintre colegii lor, iar cei cu real talent pot fi descoperiţi de membrii juriului cu specializarea actorie ori regie, ceea ce le permite un sprijin ulterior util pentru o eventuală consiliere în carieră. 

De asemenea, aşa cum s-a putut observa în şcolile din ţări occidentale, lucrul în domeniul artistic îi ajută pe tineri să capete ceva mai multă siguranţă şi curaj în exprimare, dar îi şi pregăteşte să devină un public avizat, dacă nu vor urma cariera teatrală.

Citit 586 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.