Sute de refugiaţi ajunşi în căminele studenţeşti au nevoie de ajutor

Sute de refugiaţi ajunşi în căminele studenţeşti au nevoie de ajutor
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Dacă ieri seară, în căminele studenţeşti erau cazaţi in jur de 20 de refugiaţi, situaţia s-a schimbat peste noapte, când sute de oameni au bătut la poarta campusului studenţesc cerând ajutor. Gălăţenii se mobilizaseră ieri, iar alimentele erau mai mult decât suficiente, pentru cei 20 de refugiaţi.

Acum însă, prorectorul Alexandru Nechifor a postat pe pagina sa de Facebook că e în continuare nevoie de sprijin:

"Strigăt de ajutor! În cursul nopții am fost asaltaţi de refugiați din Ucraina! Sute de oameni cu zeci de copii mici, cel mai mic de 6 luni. Din punctele de frontieră vin alte câteva sute. Vă asteptăm să ne sprijiniți la centru de colectare din Căminul C. Listă scurtă: produse de curățenie, pături, lapte praf, detergent pentru copii mici, biberoane, fructe, alimente neperisabile, papuci de camera, șosete".

Contactat telefonic, prorectorul Alexandru Nechifor ne-a declarat că va deschide încă un cămin şi că sunt copii mici care au nevoie de lapte praf, borcănele cu mâncare specială pentru bebeluşi.

Vârsta refugiaţilor din campus este de la câteva luni, la 91 de ani.

Studenţii s-au mobilizat exemplar.

"Donații pentru refugiaţi se pot face în contul Asociaţiei pentru Instruire în Situații de Urgență Galați, care este alături de noi în Campusul Studențesc: RO48BRDE180SV26426761800, deschis la BRD Galati, cu mențiunea HelpUcraina", ne-a transmis rectorul Universităţii, Lucian Georgescu.

Alte sute de refugiaţi sunt aşteptaţi să vină, ei fiind deja ajunşi în vamă la Giurgiuleşti.

Gălăţenii se organizează pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina. Detalii

Citit 7411 ori Ultima modificare Luni, 28 Februarie 2022 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.