Poșta Galați colectează și trimite ajutoare umanitare către Ucraina

Poșta Galați colectează și trimite ajutoare umanitare către Ucraina
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Oficiul Judetean de Poștă Galați, prin subunitațile poștale, și Centrul Regional de Tranzit Galați pun la dispoziţie întreaga infrastructură pentru a colecta şi distribui ajutoarele umanitare donate pentru locuitorii din Ucraina afectaţi de criza din această țară.

Conform directorului Poștei Române Galați, Anișoara Neculai, ajutoarele umanitare pot fi aduse la orice oficiu poștal din Galați. Pentru eficientizare, donatorii sunt rugați să ambaleze ajutoarele după modelul unui colet trimis prin serviciul de curierat. Coletele vor fi colectate apoi in centrul dedicat, respectiv, la Centrul Regional de Tranzit Galați de lângă Gara CFR, din str. Alexandru Davila, nr 6, in intervalul orar 6,00-22,00. Inițiativa Poștei gălățene este inclusă într-o campanie desfășurată la nivel național de Compania Națională Poșta Română. Aceasta organizează în propria reţea centre de colectare a ajutoarelor destinate celor afectaţi de criza din Ucraina, după care le va transporta către cele patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, de unde vor fi preluate şi distribuite de Poşta Ucraineană. Conform sursei citate, donațiile pot fi în alimente neperisabile (apă, conserve, alimente ambalate etc.), produse de igienă (scutece, şerveţele umede dezinfectante, hârtie igienică, absorbante etc.) sau obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru toate vârstele, de preferat noi sau în bună stare. Mai pot fi donate obiecte tip suport (perne, corturi, saltele, tacâmuri, binocluri, paturi pliabile, baterii portabile cu capacitate mare, staţii walkie-talkie, staţii radio emisie recepţie, camere cu termoviziune etc.) sau din categoria produselor de încălzire şi de iluminat (corturi, pături termice, saci de dormit, radiatoare electrice sau alte mijloace de încălzire, lanterne, lumânări, lămpi etc.). Nu în ultimul rând, pot fi donate și echipamente medicale de susţinere a răniţilor (truse de prim-ajutor, scaune cu rotile pliabile şi cadre destinate persoanelor cu deficienţe locomotorii, bastoane etc.).

CITIȚI ȘI: Soluții pentru refugiații fără documente de identitate

Compania Naţională Poşta Română a mai anunțat, recent, că pune la dispoziţia prefecturilor judeţene spaţii de cazare de care dispune în reţeaua proprie pentru găzduirea cetăţenilor refugiaţi din Ucraina. Este vorba de 203 locuri, situate în 23 de unități de cazare, din 18 județe. Printre acestea se află și un apartament din Galați, de trei camere, în Micro 20. Apartamentul are centrală proprie și toate utilitățile, putând găzdui una-două familii ucrainene cu doi sau mai mulți copii. Toate locurile de cazare vor fi disponibile pe întreaga perioadă în care sprijinul umanitar va fi acordat populației tarii vecine.

CITIȚI ȘI: Fake-news - Galațiul, ”camuflat” în fața aviației militare a Rusiei

Citit 1482 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2022 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.