Sinistrat de profesie în tabăra năpăstuiţilor din Tecuci

Sinistrat de profesie în tabăra năpăstuiţilor din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au trecut trei ani de când o inundaţie catastrofală paraliza întregul oraş Tecuci. Zeci de case prăbuşite şi gospodării distruse rămâneau în urma revărsării apelor unui pârâu, care de altfel nu depăşeşte lăţimea de un metru.

În urma potopului, mai multe familii au rămas fără un acoperiş deasupra capului, iar autorităţile locale s-au văzut nevoite să înfiinţeze în doar câteva zile, o tabără pentru sinistraţi pe terenul unei foste unităţi militare. 

Trei ani nu au fost însă de ajuns pentru cei mai mulţi dintre ocupanţii acelei tabere să o ia de la capăt. Mai cinstit spus, majoritatea s-au complăcut în această situaţie, pentru ei facilităţile acordate de autorităţi fiind mană cerească. Nici nu şi-au dorit altceva şi nici n-au dat semne că ar intenţiona să se mute dintr-un vagon într-o locuinţă normală.

Există însă semne că lucrurile s-ar putea schimba. Consiliul Local Tecuci a decis să închidă robinetul gratuităţilor pentru cei care locuiesc în tabăra de sinistraţi. Hotărârea i-ar putea determina pe mulţi dintre cei de acolo să încerce măcar să ducă o viaţă normală.

„A fost aprobată o hotărâre de consiliu local care este menită să pună presiune pe cei care locuiesc în tabăra de sinistraţi. Spun presiune în sensul bun al cuvântului, asta pentru că tabăra de sinistraţi s-a închis în mod oficial, pentru că în momentul de faţă nu mai există motivaţia existenţei unei astfel de tabere. Locul respectiv se va transforma într-o zonă cu locuinţe de necesitate”, ne-a spus Eduard Finkelstain, primarul municipiului Tecuci.

Edilul a explicat faptul că această hotărâre va impune că, începând cu 1 septembrie, anul acesta, oamenii care locuiesc în containere să plătească utilităţile.

„Am luat această decizie pentru că, din păcate, se ajunsese în situaţia în care acei oameni s-au complăcut, beneficiau de utilităţi gratuit şi se simţeau acolo chiar ca într-o tabără. Această decizie i-a pus deja pe gânduri, iar cei care aveau construcţii începute le-au urgentat, alţii au început să caute soluţii pentru rezolvarea problemelor pe care le au”, a explicat edilul.

Decizia pare a fi una justificată, atâta vreme cât de la producerea inundaţiilor şi până acum nu mai puţin de 10 copii s-au născut acolo.

Dincolo de asta, mai trebuie spus că felul în care arată aceste containere, puse la dispoziţia lor de către Guvernul României, nu trădează vreo brumă de gospodărire.

Rămâne de văzut dacă până în toamnă, când li se vor cere bani pentru apa, electricitatea şi gazul consumat, acei oameni vor continua să locuiască acolo.

Citit 613 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.