Vacanța de Paște, mai scumpă cu 10-20% față de anul trecut

Vacanța de Paște, mai scumpă cu 10-20% față de anul trecut
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Previziune. Preţurile de cazare pentru vacanţa de Paşte vor fi cu 10-20% mai mari faţă de anul trecut, ca urmare a scumpirii energiei şi a produselor alimentare, a afirmat, marţi, Dragoş Anastasiu, vicepreşedintele Alianţei pentru Turism (APT), în cadrul unei conferinţe de presă, informează Agerpres.

"La începutul anului, interesul a fost peste anul trecut şi peste 2019, pentru că lumea vrea să se mişte. A apărut conflictul din Ucraina şi a venit o reacţie emoţională de aşteptare, ca să spun aşa, dar vedem că lucrurile încep să se încălzească şi suntem cumva la 40-50% faţă de aşteptările noastre şi faţă de ce ar fi fost înainte de declanşarea războiului", a arătat reprezentantul APT.

"Am văzut această reacţie emoţională şi în alte ţări. În Germania, a fost de minus 50%, la noi a fost minus 90%, că suntem mai aproape, dar lumea, pe de o parte, se obişnuieşte cu ştirile, pe de altă parte, înţelege că suntem o ţară sigură şi că nu se va întâmpla nimic la noi, suntem NATO şi asta trebuie să fie clar pentru toată lumea", a continuat el și a menționat că un impact mare asupra preţurilor îl au facturile la energie, care au dus la scumpiri în lanţ.

Citit 979 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2022 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.