Familia Ţaga nu va mai ajunge în stradă

Familia Ţaga nu va mai ajunge în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Atât timp cât îşi vor plăti lunar ratele către Primărie, vor rămâne în imobilul de pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 23”, precizează viceprimarul Nicuşor Ciumacenco *

Familia Ţaga a fost la doar un pas de a se destrăma. Dacă acest lucru s-a fi întâmplat, cei cinci copii - de 12 ani, 9 ani, 4 ani, 3 ani şi un an şi zece luni - ar fi ajuns cel mai probabil în grija Protecţiei Copilului, iar părinţii – Mihaela şi Vasile Ţaga – s-ar fi refugiat pe oriunde ar fi găsi un loc ferit de intemperii.  

Din fericire, municipalitatea a hotărât, în prag de evacuare, să le mai dea o şansă celor şapte suflete. Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, familia va putea locui în continuare în imobilul de pe strada Alexandru Ioan Cuza, la. nr. 23.

Cu o singură condiţie, însă: să îşi achite lunar ratele de 150 de lei. Primăria are dovada că, în ultimii ani, soţii Ţaga au avut şi luni în care nu şi-au achitat datoriile către Primărie. Ce n-au putut face atunci, trebuie însă să facă de acum încolo cu sfinţenie.   O singură abatere de la programul de plăţi înseamnă evacuare.

„În prezent, cuantumul chiriei restante este de 6.892 de lei. Cunoaştem situaţia dificilă cu care se confruntă familia Ţaga, care are cinci copii mici, dar nu putem tolera la nesfârşit neachitarea obligaţiilor pe care le au. Am decis să le mai oferim o ultimă şansă, în urma zecilor de dovezi de înţelegere din partea noastră. Familia Ţaga va sta în locuinţa din str. Al. I. Cuza 23 atât timp cât va plăti, dar în prima lună în care nu-şi va achita obligaţiile va fi evacuată”, se arată în comunicatul semnat de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Contează un lucru: cei cinci copii au acum şansa de a creşte împreună,   alături de părinţi. Acum, totul depinde conştiinciozitatea cu care Mihaela şi Vasile Ţaga îşi vor plăti datoriile către Primărie.

Totodată, municipalitatea a demonstrat de două ori ultimele  două săptămâni (e de menţionat aici şi cazul familiei Florea, din parcul Rizer care a primit locuinţă socială) că acolo unde se lucrează şi cu sufletul, nu doar cu mintea, durerea oricărui gălăţean poate fi luată cu mâna, în doar câteva zile.  

Citit 1622 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.